Spy Video: Maserati Ghibli

Σχετικά άρθρα

Η Maserati, στην έκθεση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι το νέο μικρό entry-level sedan της θα λέγεται Ghibli και τώρα ένα μουλάρι της, πιάστηκε να κινείται πάνω σε έναν γαλλικό αυτοκινητόδρομο. Το μοντέλο το ξέραμε μέχρι τη περασμένη εβδομάδα ως Levante, αλλά τελικά αυτό το όνομα, επέλεξε η Maserati να ονομάσει το SUV της.

H Ghibli θα κατασκευαστεί πάνω σε στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα που φορούν τα Chrysler 300, Dodge Charger και Lancia Thema. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία M157 και θα παρουσιαστεί είτε στις αρχές του 2013 στην έκθεση του Detroit, είτε τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου στην έκθεση της Γενεύης και θα έχει 3.052 mm μεταξόνιο. Τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class. Θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το μήκος θα είναι κοντά στα 4.9 μέτρα, παρόμοια με αυτό της BMW Σειράς 5, και για πρώτη φορά στην ιστορία της Maserati, θα φορά έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 406 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5. Η δυνατή έκδοση αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στις αρχές του 2014.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...