Τη περασμένη Πέμπτη χτυπάει το κινητό και δέχτηκε πρόσκληση από τη Driving Academy, την σχολή ασφαλούς, τεχνικής και αγωνιστικής οδήγησης, να παραβρεθούμε στις εγκαταστάσεις της, να παρακολουθήσουμε το τρόπο διδασκαλίας των σεμιναρίων της αλλά και να λάβουμε μέρος σε ένα από αυτό, το Drift Techniques. Η σχολή ιδρύθηκε το 2006 από των Θωμά Παπαπάσχο και πρωταρχικά παρέδιδε μαθήματα μόνο τεχνικών drift, ώσπου εξελίχθηκε, πρόσθεσε νέα σεμινάρια μεγάλωσε και μετεγκαταστάθηκε στο Ελληνικό. Αυτή τη στιγμή στο “πρόγραμμα σπουδών” της υπάρχουν τα Safe-Eco Driving, το Car Control, τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε νέους πελάτες αυτοκινήτων της VW, το High Performance, το Drift Techniques, ειδικά άλλα σεμινάρια και τέλος πιο εξειδικευμένα, σεμινάρια για αγωνιστική οδήγηση σε άσφαλτο, χώμα και αγωνιστικό drift. Τα High Performance και το Drift Techniques διαθέτουν και επίπεδα γνώσης και ολοκληρώνονται σε δύο και τρεις διαφορετικές μέρες.

Σάββατο πρωί, λοιπόν, καταφθάνω στις εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στην Ολυμπιακή εγκατάσταση softball (γυναικείο baseball). Μέσα στο συγκεκριμένο κτήριο παραδίδονται τα θεωρητικά μαθήματα κάθε σεμιναρίου, πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστική εγκατάσταση και χωρητικότητα μέχρι 50 άτομα. Στο προαύλιο χώρο βρίσκονται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις διάφορες δοκιμασίες, μια εξωτερική κλιματιζόμενη τέντα που εξυπηρετεί ως χώρος αναμονής των συμμετεχόντων που διαθέτει και catering και τέλος άπλετο parking.

Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει το δικό του θεωρητικό κομμάτι και δοκιμασίες, με αρκετά από αυτά να είναι κοινά σε διάφορα από αυτά. Η μεταφορά της θεωρίας στη πράξη γίνεται με οδήγηση των αυτοκινήτων της σχολής σε δοκιμασίες όπως φρενάρισμα πανικού έπειτα από διαδρομή μήκους 200 μέτρων, στεγνή ή βρεγμένη κυκλική διαδρομή με αράχνη στο πίσω άξονα, διαδικασία slalom με τους κώνους να τοποθετούνται ανά 18 μέτρα, υπερστροφή ισχύος, υπερστροφή με χειρόφρενο στην είσοδο και δυναμική μεταφορά βάρους και πολλές άλλες ανάλογα με την επιλογή του σεμιναρίου. Ένα πλήρες σεμινάριο με τα θεωρητικά και πρακτικά διαρκεί συνήθως γύρω στις 4 ώρες αλλά μπορεί να φτάσει τα και τις 8 ώρες ανάλογα τα άτομα αλλά και πόσα σεμινάρια μπορούν αν συνδυαστούν σε μια μέρα.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουν τη σχολή είναι το εκπαιδευτικό της προσωπικό. Όλα τα άτομα είναι χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς όλοι έχουν υπηρετήσει στο Ειδικό Τύπο. Το συντονισμό όλης της προσπάθειας τον έχει ο Θωμάς Παπαπάσχος και οι υπόλοιποι καθηγητές που θα καθίσουν στο δεξί κάθισμα για να μεταφέρουν την εμπειρία και γνώση τους στους μαθητές για καλύτερη και σωστότερη οδήγηση είναι οι: Ιορδάνης Κονιάνος, Δημήτρης Χατζητόλιος, Γιάννης Τσιγκρής, Τάκης Σκαλτσάς, Μάνος Στεφανής και ο Νικόλας Παπαπασχός.

Τέλος τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τη πραγματοποίηση των δοκιμασιών είναι όλη η γκάμα των αυτοκινήτων της Volkswagen και για τα μαθήματα drift ένα καινούριο Mazda MX-5, ένα Nissan 350Z και μια BMW M5 E34 Nurburing Edition. Στα τελευταία υπάρχει η δυνατότητα ο συμμετέχων να φέρει το δικό του αυτοκίνητο.

Προσωπικά, όλη η μέρα κύλησε ιδιαίτερα ευχάριστα, κάτι που βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός, δεν υπήρξε στιγμή που να βαρεθώ αλλά κυρίως εμπλούτισα με πολύτιμα στοιχεία τις γνώσεις μου για αυτό που όλοι αγαπάμε, το αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές και το πότε θα διεξαχθούν τα επόμενα μπορείς να μάθεις είτε τηλεφωνώντας τον κ. Θωμά Παπαπάσχο στο 6972099150, είτε στέλνοντας email στο info@drivingacademy.gr είτε επισκέπτοντας την ιστοσελίδα τους.