Η Volvo, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της για πέντε ημέρες, λόγω της χαμηλής ζήτησης νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού οι πωλήσεις υποχωρούν. Οι Σουηδοί δεν θέλουν να γεμίσουν τους αντιπροσώπους τους με στοκ αυτοκίνητα και έτσι το εργοστάσιο στη πόλη Torslanda της Σουηδίας θα κλείσει από τις 29 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου.

Ο Jan Gurander δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι η κύρια αγορά της Volvo και η συνεχιζόμενη ύφεση επηρεάζει τη ζήτηση των αυτοκινήτων τους. Συνέχισε λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, είναι σημαντικό για τη Volvo να χρησιμοποιήσει την ευελιξία που της δίνει το σύστημα παραγωγής της, και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουνε στα σχέδια να μειώσουν το μόνιμο εργατικό δυναμικό του Σουηδικού εργοστασίου.

Η Volvo έχει βάλει ως στόχο έως το 2020 να πουλά 800.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως και φαίνεται ότι βρίσκεται εντός τροχιάς, αφού το 2011 πούλησε 449.225 αυτοκίνητα, αύξηση 20% σε σχέση με το 2010.

Bonus! Δες και μια rendering φωτογραφία που ετοίμασε ο Theophilus Chin και μας δείχνει το XC90 να έχει μεταμορφωθεί σε pickup.

[Πηγή: Autonews | Photo: Flickr, Theophilus Chin]