Κλήση μόλις 3 ευρώ!

Σχετικά άρθρα

Το πιο επικίνδυνο μείγμα. Εξουσία και απουσία κρίσης. Αστυνομικός με όλες τις εξουσίες που του δίνει ο νόμος, και με προφανή έλλειψη ορθής κρίσης, έδωσε πρόστιμο σε πολίτη, μόλις 3 ευρώ!

Ενδιαφέρον έχει ο λόγος έκδοσης του εξωδίκου. Ένας Κύπριος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στον αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Πάφου, παρά τα Πολεμίδια με ταχύτητα μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από την προβλεπόμενη! Δηλαδή αντί για 65 χιλιόμετρα, έτρεχε με 62 χλμ/ώρα. Το ευσυνείδητο όργανο της τάξης, αντιλήφθηκε αμέσως το «έγκλημα» κατά της δημόσιας ασφάλειας και τιμώρησε τον οδηγό με την εξουσία που του δίνει (δυστυχώς) ο νόμος και η όση κρίση διαθέτει.

Αυτό σημαίνει ότι ο νομοταγής πολίτης, θα πρέπει να εγκαταλείψει την εργασία του, να μεταβεί σε αστυνομικό σταθμό ή τράπεζα, να απασχολήσει έναν αστυνομικό ή έναν υπάλληλο, να πληρώσει το εξώδικο και να πάρει την σχετική απόδειξη. Αν δεν το πράξει, τότε θα υπάρξει επιβάρυνση στο πρόστιμο και αν δεν πληρωθεί θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Πέραν της ταλαιπωρίας ακόμα και αν ακολουθηθεί το πρώτο σενάριο (της άμεσης πληρωμής), θα πρέπει να χαθούν κάποιες εργατοώρες από τον «παραβάτη», να απασχοληθεί αστυνομικός ή υπάλληλος τράπεζας, για να εισπράξει και να εκδώσει απόδειξη με κόστος που ξεπερνάει κατά πολύ τα τρία ευρώ.

[Πηγή: Politis-news | Thanks for the tip, Johnny]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...