Η Ford ξεκίνησε τη κατασκευή του ανανεωμένου Fiesta στο εργοστάσιο της στο Brentwood στο Essex της Αγγλίας. Οι παραδώσεις του θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο και το νέο Fiesta χαρακτηρίζεται τόσο από τον 1.000αρη Ecoboost κινητήρα αλλά και από το σύστημα Active City Stop. Αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ και εδώ.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Έναρξη Παραγωγής του Νέου Ford Fiesta,

Το Μικρό Ευρωπαϊκό Best Seller είναι Τολμηρότερο, Οικολογικότερο και Εξυπνότερο

  • H παραγωγή του Fiesta ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία με επόμενο προορισμό τα καταστήματα των Ευρωπαίων Εμπόρων
  • Το Νέο Fiesta συνδυάζει τολμηρή, νέα εξωτερική σχεδίαση με αναβαθμισμένο εσωτερικό
  • Το Μικρό Ευρωπαϊκό best-seller διαθέτει SYNC, MyKey και Active City Stop, ενώ η γκάμα πολύ αποδοτικών κινητήρων του περιλαμβάνει τον βραβευμένο 1.0l EcoBoost

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, Νοέμβριος, 2012 – Η Ford ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του νέου Ford Fiesta στο εργοστάσιό της στην Κολωνία και η τελευταία έκδοση του μικρού Ευρωπαϊκού best-seller αναμένεται σύντομα στις εκθέσεις των Εμπόρων.

Η νέα πρόταση Fiesta συνδυάζει δυναμικό στυλ, νέες έξυπνες  τεχνολογίες και μία επαναστατική γκάμα κινητήρων.

«Το νέο Fiesta προσφέρει επτά εκδόσεις κινητήρων – diesel και βενζίνης – με οικονομική κατανάλωση και εκπομπές κάτω από 100 γραμ. CO2 / χλμ» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.

Η Ford έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια Fiesta σε όλο τον κόσμο από τότε που το πρώτο όχημα μπήκε στην παραγωγή το 1976. Περισσότερα από 235.000 πουλήθηκαν στην Ευρώπη τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, που σημαίνει ότι ήταν το ‘μικρό’ με τις καλύτερες πωλήσεις στην περιοχή»*.

Παράλληλα με τη νέα, τολμηρή σχεδιαστική γραμμή και το βελτιστοποιημένο εσωτερικό ως προς την εργονομία και άνεση, το νέο Fiesta φέρνει για πρώτη φορά το Ford MyKey στην Ευρώπη – μία αποκλειστική τεχνολογία της Ford που επιτρέπει στους γονείς να ενθαρρύνουν την ασφαλέστερη οδήγηση και να περιορίζουν την έκθεση των εφήβων παιδιών τους στους κινδύνους του τιμονιού.

Το νέο Fiesta διαθέτει επίσης σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, Active City Stop που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα και SYNC Emergency Assistance που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του αυτοκινήτου με τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα.

Το νέο Fiesta το οποίο αναμένεται σύντομα στα καταστήματα των Εμπόρων προσφέρεται με τον 1.0l EcoBoost – ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’ για το 2012. Η έκδοση ECOnetic Technology με κινητήρα 1.6 Duratorq TDCi πετυχαίνει 87 γραμ. CO2 /χλμ. **.

* Τα αποτελέσματα της JATO Dynamics βασίζονται σε πληροφορίες που παρέχει η JATO Consult, η αποκλειστική υπηρεσία συμβούλων της εταιρίας. Οι τιμές προέκυψαν από 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.jato.com

** Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (EC) 715/200, μετά την τελευταία τροποποίηση. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από αντίστοιχες τιμές σε άλλες περιοχές του κόσμου λόγω των διαφορετικών κύκλων οδήγησης και κανόνων που ισχύουν στις αγορές αυτές.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους. Έχοντας περίπου 172.000 εργαζόμενους και 65 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://corporate.ford.com/.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 51 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 66.000 άτομα. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών και 22 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor

[/learn_more]

Έναρξη Παραγωγής του Νέου Ford Fiesta,

Το Μικρό Ευρωπαϊκό Best Seller είναι Τολμηρότερο, Οικολογικότερο και Εξυπνότερο

Παρακαλώ βρείτε συνημμένα Δελτίο Τύπου:

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συνοπτικά 36 χρόνια ιστορίας, με τη μία γενιά Fiesta να διαδέχεται την άλλη, μέχρι σήμερα το νέο Fiesta 2012:

Καλό σας απόγευμα!

Με εκτίμηση,
Ανδριάνα Χαρλαύτη
PR Assistant