Σαράντα επτά μικρά παιδιά, ηλικίας 4 έως 6 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα και 13 τραυματίστηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία σε μια διασταύρωση στην επαρχία Ασιούτ, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αυξηθεί, καθώς αρκετά παιδιά είναι τραυματισμένα.

Στο σχολικό λεωφορείο επέβαιναν 60 παιδιά που είχαν αναχωρήσει από τον παιδικό σταθμό για εκδρομή. Το λεωφορείο συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία καθώς διέσχισε μια σιδηροδρομική γραμμή στην τοποθεσία Μανφαλούτ, 356 χλμ. νοτίως του Καΐρου.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Ρασάντ αλ-Ματίνι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μετά το φοβερό τροχαίο με 45 νήπια νεκρά. Και ο επικεφαλής της Αρχής Σιδηροδρόμων παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μόρσι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας και στον κυβερνήτη της Ασιούτ «να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων».

[Πηγή: ΑΜΕ ΜΠΕ | Thanks for the tip, Μπάμπη]