Στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο η Bentley παρουσίασε το EXP 9 F Concept και όλοι είπαμε πόσο άσχημο ήταν. Η Bentley το πήρε το μήνυμα και έτσι έστειλε το SUV ξανά στο σχεδιαστήριο σε μια προσπάθεια να το κάνει όμορφο.

Σύμφωνα με νέες φήμες το επανασχεδιασμένο SUV της Bentley, εκτός από ομορφότερο σχεδιασμό θα διαθέτει και ομορφότερο όνομα, αφού θα ονομάζεται Falcon. Τον σχεδιασμό του θα τον αναλάβει ο Luc Donckerwolke, ο νέος αρχισχεδιαστής της Bentley.

Το αυτοκίνητο ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή, αλλά αν τελικά το VW Group το δώσει και η οικονομική κρίση το επιτρέψει, το αυτοκίνητο θα βγει στη παραγωγή το 2015.

Η Bentley έχει βάλει ως στόχο να πουλάνε 3.000 SUV ετησίως με τιμή από 160.000 έως 200.000 ευρώ. Θα υπάρχει έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων και μηχανικά θα φορά τον W12 6.0-λίτρων της εταιρίας απόδοσης 600 ίππων με 800 Nm ροπής, τον νέο V8 4.0-λίτρων TFSI καθώς και έναν νέο V6 plug-in υβριδικό που ετοιμάζεται. Ο τελευταίος θα του δίνει ηλεκτρική αυτονομία 30 χλμ με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

[Πηγή: Automobile Magazine]