Το συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη McLaren λήγει στις 31 Δεκεμβρίου τού 2012. Αυτό, θεωρητικά, σημαίνει ότι ο Βρετανός θεωρείται ακόμα οδηγός της ομάδας τού Woking, συνεπώς οδηγός της Mercedes θα είναι από την 1 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο “Billion Dollar Man”, η McLaren τού επέτρεψε να ξεκινήσει από τώρα τη συνεργασία του με τη γερμανική ομάδα, αν και δηλώνει ότι δε θα κάνει κάτι το τρομερό.

Δε θα κάνω πολύ τεχνική δουλειά μαζί τους, αλλά ο Martin μού είπε ότι μπορώ να να μιλήσω μαζί τους. Περιμένω να δω μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι όσο τίποτε άλλο να κερδίσουν, επειδή δεν έχουν κερδίσει.

Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, και σας εγγυώμαι ότι ο ρόλος του οδηγού δεν είναι περιορισμένος μόνο μέσα στο cockpit. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, παρόλο που δε θα έχω κάποια σημαντική επίδραση μέχρι τα μισά της επόμενης σεζόν, αλλά θα έχω πολύ περισσότερη για το μονοθέσιο του 2014.

Στη Mercedes, θα έχω το 1/3 από τις δημόσιες σχέσεις που είχα με τη McLaren, ίσως και το 1/4. Ανυπομονώ να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για τη ζωή μου, ώστε να προπονούμε και να προετοιμάζομαι.

Εννοείται πως ο 27χρονος δε θα βοηθήσει πολύ τους τεχνικούς της Mercedes για το μονοθέσιο του 2013, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζεται, ενώ θα οδηγήσει για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας στις χειμερινές δοκιμές τής νέας σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι τότε θα πάρει για πρώτη φορά αίσθηση από τα μονοθέσια της Mercedes. Είναι μια συνεργασία που θα συγκεντρώσει πολύ ενδιαφέρον, αφού η Mercedes δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο-νικητή, με τον Hamilton να καλείται να ξεδιπλώσει όλες του τις ικανότητες εντός κι εκτός μονοθεσίου.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]