Έχοντας διανύσει τα πρώτα 600 χλμ. η Οικογένεια ΜΙΝΙ έφτασε στο Μόναχο όπου και επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της BMW και το BMW Welt. Ο Επικεφαλής Elf Raffaele ξενάγησε την Οικογένεια MINI.

Μετά τη χθεσινή στάση στο Μόναχο, το ταξίδι προς Ροβανιέμι συνεχίστηκε με πορεία προς τη Νυρεμβέργη, τη Γερμανική πόλη που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ετήσια Έκθεση Παιχνιδιών στο κόσμο. Πραγματικά, μια θαυμάσια ευκαιρία για να ολοκληρωθεί το πακέτο με τις ευχές παιδιών και ενηλίκων με τελικό προορισμό το Ροβανιέμι σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ευχολίστα που έχει παραδοθεί ποτέ στον Άγιο Βασίλη.

Αργά το βράδυ και έχοντας καλύψει περίπου 700 χλμ., η Οικογένεια MINI έφτασε στο Αννόβερο. Μετά από μία νύχτα ξεκούρασης, η Οικογένεια ΜΙΝΙ επέστρεψε στο δρόμο, αυτή τη φορά κατευθυνόμενη προς Κοπεγχάγη.

Νωρίς το πρωί, η Οικογένεια ΜΙΝΙ αναχώρησε σήμερα από το Αννόβερο για το Ροβανιέμι, διασχίζοντας το Δάσος Eilenriede, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Η πρώτη από τις στάσεις του MINI Goes to Santa Claus ήταν στο Φλένσμπουργκ, τη Γερμανική πόλη που βλέπει στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Στο Φλένσμπουργκ, η Οικογένεια MINI επισκέφθηκε τη διάσημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης που μετατρέπονται σε πεζόδρομους που διακοσμούνται ανάλογα και φιλοξενούν διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μετά τη στάση στο Φλένσμπουργκ, το καραβάνι MINI Goes to Santa Claus συνέχισε με πορεία προς Κοπεγχάγη, την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα διασφαλίσει ‘μηδενικούς ρύπους’ μέχρι το 2025. Ήταν εμβληματική για την επίσκεψη του MINI, καθώς ανέκαθεν βρισκόταν στο προσκήνιο σε θέματα οικολογικής βιωσιμότητας.

Ταξιδεύοντας στη Δανία, η Οικογένεια MINI πέρασε από τις τέσσερις μεγάλες γέφυρες της χώρας – αυτή που συνδέει το Jutland με το Funen, και τη ζεύξη Falster – Mon, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να διασχίσει όλη τη χώρα χωρίς να χρειαστεί να πάρει ferry boat. Οι άλλες δύο και πιο εντυπωσιακές, είναι κρεμαστή γέφυρα Funen-Zealand – μία ζεύξη της Great Belt Bridge, που διασχίζει ένα κομμάτι θάλασσας μήκους σχεδόν 20 χλμ., και η Γέφυρα του Oresund, που συνδέει το νησί Zealand με τη Σουηδία.

Η τελευταία έχει μήκος περίπου 16 χλμ., από τα οποία τα τέσσερα περνάνε μέσα τούνελ και τα 7,8 χλμ. υποστηρίζονται από πυλώνες. Πραγματικό μηχανολογικό αριστούργημα.

Στη συνέχεια, το MINI έφτασε στην Κοπεγχάγη όπου επισκέφθηκε το Luna Park και το Tivoli Gardens, το διάσημο ψυχαγωγικό πάρκο που είναι επίσης το οποίο εγκαινιάστηκε το 1843 και που αποτελεί το παλιότερο πάρκο στον κόσμο.

Πρόκειται για μία μεγάλη πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης που πλαισιώνεται από δάση και κατοικείται από άγρια ζώα. Στο Tivoli Park, ο χορός ξεκίνησε με την Οικογένεια MINI να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Το ψυχαγωγικό πάρκο αποτελεί μέρος του Tivoli Gardens που σέβεται πλήρως το οικοσύστημά του. Οι Κήποι που αυτή τη στιγμή επεκτείνονται τηρώντας παραδόσεις και χωρίς να επηρεάζεται η ξεχωριστή ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε το αρχικό σχέδιο. Σαν ιδρυτής ο Georg Carstensen δήλωσε, «το Tivoli Gardens δεν θα πεθάνει ποτέ». Μετά την Κοπεγχάγη, η οικογένεια ΜΙΝΙ αναχωρεί αύριο για Στοκχόλμη.

[Πηγή: Mini]