Λεπτομέρειες για το νέο entry-level brand της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Volkswagen new model for China and India Spy Photos

Εδώ και λίγο καιρό έχουμε δει τις spy φωτογραφίες από το πρώτο μοντέλο του φθηνού brand που ετοιμάζει η Volkswagen και τώρα κυκλοφόρησαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα αυτά, τα οποία θα τεθούν απέναντι από τα Dacia και Datsun.

Το νέο brand θα γίνει η 13η εταιρία του VW Group και στη γκάμα του αρχικά θα διαθέτει ένα σεντάν, ένα station wagon και ένα MPV. Τα αυτοκίνητα αυτά θα κατασκευαστούν πάνω σε προηγούμενες γενιές μοντέλων της VW αφού έτσι θα εξοικονομήσουν και χρόνο αλλά και χρήμα για την ανάπτυξη τους.

Θα πωλούνται στις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας, με το sedan να αναμένεται να παρουσιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2014 με κόστος κοντά στις 7.000 ευρώ. Το Wagon θα κοστίζει 7.500 ευρώ ενώ το MPV κοντά στις 8.000 ευρώ. Αργότερα θα προστεθούν στη γκάμα ένα crossover αλλά και ένα τρίπορτο hatchback τα οποία θα κοστίζουν κοντά στις 9.000 ευρώ.

Τη παραγωγή τους θα την αναλάβουν τα εργοστάσια της εταιρίας, είτε στην Κίνα είτε στην Ινδία, μέσω των υφιστάμενων συνεργασιών. Και τα τρία αυτοκίνητα θα διαθέτουν κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 και η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται στον μπροστά άξονα.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, τους απαραίτητους αερόσακους, θα φορούν ABS, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα βρίσκεται το air condition, το υδραυλικό τιμόνι, τα πίσω δισκόφρενα και οι υπόλοιπες ηλεκτρικές ευκολίες.

Θα υπάρχουν τρία με τέσσερα πακέτα εξοπλισμού, έτσι ώστε να υπάρχει απλοποίηση στη παραγωγή με όλα τα μοντέλα να έχουν μεταξόνιο 2,5 μέτρα και να κατασκευάζονται πάνω στη πλατφόρμα PQ της VW, την οποία χρησιμοποιούν σήμερα τα Polo και Passat.

Σχεδιαστικά θα διαθέτουν τετράγωνη σχεδίαση, κάνοντας τα να χρειάζονται λιγότερες συμπιέσεις. Σε σχέση με την έβδομη γενιά του Golf, τα μοντέλα αυτά θα διαθέτουν 50% λιγότερες συμπιέσεις.

Μηχανικά θα εξοπλίζονται με μια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων χωρητικότητας 1.200 έως 1.600 κ.εκ με αυτούς να συνδυάζονται με 5-τάχυτά και 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτια αλλά και με το 7-τάχυτο DSG.

[Πηγή: CAR]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...