Η Opel δεν πωλείται, δήλωσε ο CEO της GM

Σχετικά άρθρα

General Motors Chief Akerson Addresses Annual Shareholders Meeting

Στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit, ο CEO της General Motors, Dan Akerson, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι η Opel δεν πωλείται, δίνοντας τέλος έτσι στις φήμες περί εξαγοράς της Opel από την PSA Peugeot Citroen.

H GM έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανάκαμψης της Opel, με όνομα Drive Opel 2022, το οποίο περιλαμβάνει 23 νέα μοντέλα και 13 νέους κινητήρες έως το 2016. Στόχος της GM είναι να αυξήσει τις πωλήσεις, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δαπανών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων της.

Η GM έχει ως στόχο να μπει σε νέες αγορές και σε νέους τομείς, ενώ σε ότι αφορά τη συνεργασία με την PSA Peugeot Citroen, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτής, θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2013. Η GM θα μειώσει τους αντιπροσώπους της στην Ευρώπη, ενώ θα προχωρήσει σε απολύσεις 2.600 υπαλλήλων της Opel.

Η GM θέλει να εξισορροπήσει την παραγωγή και τη ζήτηση, αλλά αυτό, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, ίσως καθυστερήσει μερικά χρόνια ακόμη. Θα δώσει έμφαση στην εισαγωγή νέων επαγγελματικών οχημάτων ενώ θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις των Opel στη Ρωσία.

Ελπίζει ότι το 90% των εργοστασίων της στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν και πάλι να γίνονται κερδοφόρα, μετά από μια μεγάλη αρνητική περίοδο, με το επόμενο Astra να κατασκευάζεται πλέον σε 2 και όχι σε 3 εργοστάσια, αφού η GM έχει ανακοινώσει ότι το 2016 θα κλείσει το εργοστάσιο της Opel στο Bochum.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...