Το SUV της Alfa Romeo το 2015

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo CXover spy photos

Όπως αποκαλύπτει και το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, το crossover/SUV αυτοκίνητο της θα παρουσιαστεί το 2015. Θα βασίζεται πάνω στο Dodge Dart και στην ουσία θα αποτελεί την rebadged έκδοση του νέου Jeep Liberty το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2013.

Το θα τεθεί αντιμέτωπο από τα BMW X3, Ford Kuga, Mercedes-Benz GLK, Renault Koleos και Volkswagen Tiguan και οι φήμες θέλουν να ονομάζεται CXover. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,4 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα, παρόμοιες διαστάσεις με το Volkswagen Tiguan. Θα διαθέτει σπορ σχεδιασμό και μηχανικά αναμένεται να φορά τους MultiAir και MultiJet κινητήρες της μαμάς Fiat, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει και ο νέος 1.800αρη turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης έως 300 ίππων.

Το αυτοκίνητο θα έχει μόνιμη τετρακίνηση με 40% να στέλνει την κίνηση μπροστά και 60% πίσω, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, το ποσοστό αυτό θα μεταβάλλεται. Η Alfa Romeo ευελπιστεί ότι με τα εννέα νέα μοντέλα που ετοιμάζει έως το 2016, θα καταφέρει να πουλά 300.000 αυτοκίνητα ετησίως. Ως μέρος του προγράμματος αυτού, η Fiat θα επενδύσει 1 δις ευρώ για την ανάπτυξη των νέων μοντέλων της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulietta X

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Και ο "πόλεμος" λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται...