Η Toro Rosso σε διαπραγματεύσεις με τη Renault για την προμήθεια turbo κινητήρων

Σχετικά άρθρα

STR8

Πριν από περίπου 3 μήνες, είχαμε διαβάσει φήμες πως οι Toro Rosso θα έχουν turbo V6 κινητήρες από διαφορετικούς προμηθευτές: οι φήμες ήθελαν την Toro Rosso να επιλέγει τη Renault, ενώ τη Force India. Οι αναφορές αυτές επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη, μέσα από τον Πρόεδρο της ομάδας, Franz Tost, ο οποίος δήλωσε για το θέμα:

Στόχος μας είναι να έχουμε τον ίδιο κινητήρα με την Red Bull Racing και άλλα μηχανικά μέρη που επιτρέπουν οι κανονισμοί. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Renault, και θα δούμε τι θα γίνει. Τίποτα δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα.

Σίγουρα, θα είμαστε ανταγωνιστικοί, καθώς, αν έχουμε τον ίδιο κινητήρα με τη Red Bull, θα έχουμε και το ίδιο κιβώτιο, διότι είναι θέμα ρύθμισης. Θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Το πακέτο της επόμενης σεζόν είναι πολύ περίπλοκο, όχι τόσο από πλευράς κινητήρα, αλλά λόγω του turbo και της θερμότητας για το ERS και το κιβώτιο. Αυτά πρέπει να γίνουν μια ενιαία μονάδα και πρέπει να γνωρίζει όσο το δυνατόν πιο νωρίς τους συνεργάτες σου.

Ύστερα από την επιβεβαίωση από την Tost, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η ιταλική ομάδα θα έχει κινητήρες από τη Renault, η οποία δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με περισσότερες ομάδες.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Justin Davies/Getty Images/Scuderia Toro Rosso]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...