Φήμες: Αλλαγή κινητήρα για Toro Rosso και Force India από το 2014

Σχετικά άρθρα

Οι turbo κινητήρες αναμένεται να φέρουν τεράστιες αλλαγές στη Formula 1. Τα μονοθέσια θα γίνουν διαφορετικά, ενώ και οι ισορροπίες είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξουν, καθώς οι νέοι turbo κινητήρων των 1.6 λίτρων, που θ’ αποδίδουν μέχρι 650 ίππους (800 μαζί με το ERS), μπορεί να αποτελούν το κύριο παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα ενός μονοθεσίου.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, αλλαγές θα σημειωθούν και στους προμηθευτές που επιλέγουν οι ομάδες, μιας και οι Toro Rosso και Force India, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, θ’ αλλάξουν κινητήρα. Η Toro Rosso θα προτιμήσει τους turbo κινητήρες τής Renault, ενώ είναι πιθανό αυτό να σχετίζεται και με το τι κάνει η μεγάλη αδερφή, Red Bull Racing. Οπότε, πιθανώς, να προμηθεύεται κιβώτια ταχυτήτων, ERS και υδραυλικά συστήματα.

Όσον αφορά τη Force India, η ινδική ομάδα, που έχει τις εγκαταστάσεις τις στο Silverstone, θα στραφεί στους κινητήρες της Ferrari. Οι τωρινοί κινητήρες κοστίζουν κοντά στα €8.000.000 για κάθε ομάδα, ενώ το κόστος μπορεί ν’ ανέβει και στα €21.000.000 για το 2014.

[Πηγή: Auto Motor und Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...