Fiat Panda Cape Town-London world records (9)

Δύο Βρετανοί οδηγοί έκαναν νέο ρεκόρ Γκίνες με ένα Fiat Panda TwinAir οδηγώντας από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής έως το Λονδίνο. Οι Philip Young και Paul Brace κάλυψαν την απόσταση των 16.576 χλμ μέσα σε 10 μέρες, 13 ώρες και 30 λεπτά, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 14 ημέρες, 19 ώρες και 26 λεπτά. Οι δυο τους έκαναν και ρεκόρ διαδρομής από το Λονδίνο προς το Κέιπ Τάουν, αφού χρειάστηκαν 11 ημέρες, 14 ώρες και 11 λεπτά.

Το ταξίδι ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και καθημερινά κάλυπταν περίπου 1.610 χλμ. Οι δύο τους έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αυτό ταξίδι μέσα από το Σουδάν, την Αίγυπτο και τη βόρεια Λιβύη, μιας και οι αυτές οι χώρες έχουν απαγορευτεί για τους αλλοδαπούς λόγω του υψηλού κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων.

[Πηγή: Fiat | Thanks for the tip, Γιάννη]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Out of Africa – Το Fiat Panda ολοκληρώνει ένα non-stop ταξίδι 10.000 μιλίων για φιλανθρωπικό σκοπό

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013 δύο τολμηροί Βρετανοί οδηγοί και ένα αξιόπιστο Fiat Panda έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης non-stop, οδηγώντας από το Κέιπ Τάουν ως το Λονδίνο.

Οι περιπετειώδεις Philip Young και Paul Brace ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι των 10.000 μιλίων, την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa, και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους με ένα Fiat Panda.

Φτάνοντας στο Marble Arch του Λονδίνου οι συνταξιδιώτες κατέγραψαν χρόνο 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την απόσταση για περισσότερο από μία ημέρα.

Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους σε λιγότερο από 11 μέρες, ο Phillip και ο Paul έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.000 μίλια την ημέρα με ταχύτητα 40 μίλια/ώρα, κάτι που δεν τους φάνηκε δύσκολο να επιτύχουν με το αυτοκίνητο πόλης τους με τον κινητήρα 0.9lt TwinAir, το Fiat Panda. Το δημοφιλές hatchback ήταν κανονικής παργωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, σκληρότερα ελατήρια ανάρτησης, και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.

Αποφεύγοντας τη χρήση ενός μεγάλου αυτοκινήτου 4×4 -καθώς ο Phillip και ο Paul θεώρησαν πως το επίτευγμα θα ήταν “πολύ εύκολο” – το Fiat Panda επιλέχθηκε για το χαμηλό του βάρος, την απόδοσή του και την οικονομία καυσίμου. Και παρά το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου, το κρεβάτι των συν-οδηγών ήταν ένα κομμάτι στρώματος αφρού στο πίσω κάθισμα!

Η μακρά και βασανιστική πορεία προς τη Βρετανία περιελάμβανε σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους, διαδρομές μέσα από ξηρά κομμάτια της ερήμου στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία ως το Hyde Park του Λονδίνου.

«Ήταν αξιοσημείωτες οι στιγμές στο δρόμο -συναρπαστικές- και το Fiat Panda ήταν εκπληκτικό», λέει ο Philip Young. «Οι δρόμοι ήταν ύπουλοι, η ζέστη αφόρητη και το χρονοδιάγραμμα κουραστικό, αλλά το αυτοκίνητο ποτέ δεν έχασε το στοίχημα. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή, και η Fiat μπορεί να είναι υπερήφανη για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του Fiat Panda.»

Πληροφορίες για το ίδρυμα Farm Africa

Το Farm Africa είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με οικογένειες σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής, βοηθώντας να παράγουν τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Με την παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους, τα ζώα, τα δάση και την πρόσβαση στο νερό, βοηθά τις οικογένειες να οικοδομήσουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πείνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Farm Africa επισκεφθείτε το http://www.farmafrica.org

[/learn_more]