Η έκδοση παραγωγής του νέου Volkswagen Golf GTI στη Γενεύη

Σχετικά άρθρα

volkswagen-golf-gti-concept-live-in-paris-2012-99

Στην έκθεση του Παρισιού πριν από 6 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το Golf GTI Concept, το οποίο στην ουσία ήταν η έκδοση προ-παραγωγής του νέου Golf GTI. Στη Γενεύη θα δούμε τη τελική έκδοση παραγωγής η οποία θα διαφέρει στο ελάχιστο σε σχέση με το πρωτότυπο.

Το αυτοκίνητο φορά τον 2,0-λιτρο TFSI ενώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η απλή -Stage 1- αποδίδει 220 άλογα με 350 Nm ροπής, 70 Nm περισσότερα από την προηγούμενη γενιά και ίδια, με την ροπή του Golf R. Με την τέταρτη ταχύτητα, τα 80-120 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,0 δευτερόλεπτα, ενώ με την πέμπτη ταχύτητα μέσα σε 6,0 δευτερόλεπτα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,6 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 246 χλμ/ώρα.

Το Stage 2 αποδίδει 230 άλογα με την ροπή να παραμένει η ίδια, στα 350 Nm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η έκδοση αυτή διαθέτει και το νέο ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ενώ επίσης αυτή διαθέτει και μεγαλύτερα φρένα 17″ (έναντι 16″ του Stage 1) με τις κόκκινες δαγκάνες να διαθέτουν το λογότυπο GTI. Με λιγότερο βάρος, περισσότερη δύναμη αλλά και με το νέο ηλεκτρονικό μπροστά διαφορικό VAQ, το νέο Golf GTI γυρνά στην “Πράσινη Κόλαση” σε 8:30, 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.

Τόσο οι εκπομπές CO2, όσο και η μέση κατανάλωση έχουνε μειωθεί και το αυτοκίνητο πληροί τα στάνταρ του Euro 6 το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2014. Σε αυτό συμβάλει και το σύστημα Start/Stop που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ανεξαρτήτως κιβωτίου. Η απλή έκδοση έχει μέση κατανάλωση 6,0-λίτρα/100 χλμ και 140 γρ/χλμ εκπομπές CO2 με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 18% (1,3 λίτρα) σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.

Αν θέλεις να μάθεις τα πάντα για το νέο Golf GTI ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

[Πηγή: Volkswagen]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...