Hyundai Grand Santa Fe (2)

Η Hyundai στη Γενεύη έφερε το Grand Santa Fe ή με απλά λόγια την ευρωπαϊκή έκδοση του επταθέσιου Sante Fe. Το Grand Santa Fe είναι 10mm ψηλότερο, 5mm φαρδύτερο και 225mm μακρύτερο σε σχέση με το Santa Fe ενώ διαθέτει και 100 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Ως αποτέλεσμα έχει ο χώρος των αποσκευών να ανέρχεται στα 607 λίτρα, ο μεγαλύτερος στη κατηγορία του. Στιλιστικά φορά ζάντες 18″ ή 19″, νέα γρίλια, νέο μπροστά προφυλακτήρα και νέους προβολείς ομίχλης.

Μηχανικά θα φορά τον 2,2-λίτρων turbodiesel κινητήρα απόδοσης 197 ίππων. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και εκπέμπει 192 γρ/χλμ.

Hyundai Connectivity Concept (1)

Επίσης παρουσιάζει και το i30 Connectivity, το νέο της πρωτότυπο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο έχει τοποθετήσει πάνω σε ένα i30. Το i30 Connectivity Concept, μας δείχνει το πως θα είναι τα μελλοντικά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της ΝοτιοΚορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου θα συνεργάζονται και με τα smartphone που θα διαθέτουν τσιπ NFC (Near Field Communication).

Με ένα τέτοιο smartphone ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο απλά τοποθετώντας το κινητό του πάνω σε μια ειδική ετικέτα που βρίσκεται κολλημένη στο παράθυρο.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός μπορεί να τοποθετήσει το τηλέφωνο πάνω σε ένα σημείο όπου θα φορτίζεται ασύρματα, με το σύστημα να βλέπει απευθείας τα δεδομένα του smartphone (επαφές, μουσική, δεδομένα πλοήγησης κτλ) και να τα προβάλει στην 7″ οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσει είτε ασύρματα είτε με κάποιο καλώδιο.

Ο Allan Rushforth, COO της Hyundai Ευρώπης, αναφέρει ότι με το Hyundai Connectivity Concept, η εταιρία του θέλει να δείξει ότι η φιλοσοφία της είναι να κάνει την τεχνολογία του αύριο, προσιτή σε ένα ευρύ φάσμα πελατών. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Hyundai θα το περάσει στη παραγωγή το 2015.

[Πηγή: Hyundai]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Hyundai αποκαλύπτει υψηλότερα επίπεδα συνδεσιμότητας smartphone-αυτοκινήτου

• Πρόγραμμα μεγαλύτερης συνδεσιμότητας με τα smartphones για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης των οχημάτων Hyundai παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

• Αρχική τοποθέτηση στο Νέας Γενιάς i30 για να επιδείξει το φάσμα των πλεονεκτημάτων του

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Hyundai αποκαλύπτει ένα πιο επικοινωνιακό μέλλον, επιδεικνύοντας πως ο συνδυασμός των προσωπικών συσκευών (smartphones) με τα οχήματα Hyundai έχει οφέλη για ιδιοκτήτες και οδηγούς.Γι ‘αυτό το καινοτόμο project, η Hyundai συνεργάζεται με την εταιρεία LG Electronics και χρησιμοποιεί το νέας γενιάς τρίθυρο i30 για να επιδείξει πώς τα οχήματα θα χρησιμοποιούν smartphones ως αναπόσπαστο στοιχείο τους, παρέχοντας μια πιο πρακτική, εξατομικευμένη και ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Το smartphone που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα συνδεσιμότητας της Hyundai μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες και αυτόματα να προσαρμόσει τις προσωπικές ρυθμίσεις του οχήματος όπως την αλλαγή των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών, των ρυθμίσεων πλοήγησης, της εμφάνισης του μενού και άλλων προτιμήσεων.

Όταν τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της κεντρικής κονσόλας, το smartphone συνδέεται ασύρματα, καταργώντας την ανάγκη για τυχόν αντιαισθητικά καλώδια στην καμπίνα.

Το σύστημα αποκλειστικά και για πρώτη φορά στον κόσμο, διαθέτει ασύρματη σύνδεση MirrorLink, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του smartphone, χρησιμοποιώντας την 7-ιντσών υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής του i30. Ο οδηγός ή ο επιβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες πλοήγησης του κινητού τηλεφώνου και στις διαδικτυακές εφαρμογές όπως email, επαφές και τις λίστες κλήσεων του τηλεφώνου καθώς και στο περιεχόμενο των πολυμέσων όπως βίντεο.

Το Hyundai app επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τη σύνδεση με τα οχήματά τους εξ αποστάσεως, ελέγχοντας αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ή όχι και εάν ή όχι τα φώτα του αυτοκινήτου είναι αναμμένα. Το Hyundai app επιτρέπει στους πελάτες να δουν την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας, μια παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Προκειμένου, οι πελάτες να μπορούν να προγραμματίσουν το επόμενο ταξίδι τους, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του καυσίμου του αυτοκινήτου και των λιπαντικών καθώς και της αυτονομίας, εξ αποστάσεως. Επίσης μπορεί να εμφανίσει την κατανάλωση καυσίμου από το προηγούμενο ταξίδι.

Η εφαρμογή προσδίδει περισσότερη ευκολία επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την πίεση των ελαστικών και τη θερμοκρασία της καμπίνας καθώς και τη χρήση του Google Maps για να τους καθοδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα τους το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Κέντρου της Hyundai Motor Europe, κ. Seungwook Yang σχολίασε: “Στη Hyundai κάνουμε την προσωπική μετακίνηση ακόμα πιο βολική, συνδεδεμένη και εξατομικευμένη. Το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύει ότι η ένταξη των smartphones στα οχήματα Hyundai θα προσφέρει διαισθητικά, ποικιλόμορφα και εύκολα στη χρήση οφέλη – ιδανικά για τους οδηγούς Hyundai κατά την οδήγηση.”

 [/learn_more]