Σημαντικές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Toyota

Σχετικά άρθρα

Akio-Toyoda

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούσαν φήμες που έλεγαν πως σύντομα θα υπήρχαν ανακατατάξεις στα υψηλά κλιμάκια της Toyota. Έτσι κανείς δεν εξεπλάγη όταν μερικές μέρες αργότερα αυτές οι ανακατατάξεις συνέβησαν. Ακόμα και έτσι όμως είναι πολύ μεγάλη υπόθεση όταν ένας κολοσσός όπως η Toyota αποφασίζει να αλλάξει κάποια πράγματα τόσο ψηλά στην «τροφική αλυσίδα» και είναι ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση όταν για πρώτη φορά η Toyota φέρνει έναν «ξένο», έναν μη-Ιάπωνα στο συμβούλιο. Όλες αυτές οι αλλαγές που θα δούμε πάντως είχαν έναν βασικό στόχο: Να μειωθεί δραστικά ο χρόνος που χρειάζεται από τη στιγμή που ακούγεται μία πρόταση μέχρι τη στιγμή που παίρνεται η απόφαση. Έτσι όπως ήταν τα πράγματα πριν ο Akio Toyoda αναλάβει την θέση του προέδρου στην Toyota, ακόμα και το μικρότερο project χρειαζόταν μία σειρά από “hanko”, σφραγίδες από το αφεντικό, το αφεντικό του αφεντικού κ.ο.κ. πριν ξεκινήσει.

Είναι υγιές οι αποφάσεις να παίρνονται από αυτούς που είναι κοντά στα προϊόντα και στο έδαφος και υπάρχει ένα όριο σε αυτά που μπορώ να κάνω εγώ.

Καθώς οι πωλήσεις αρχίζουν να αυξάνονται και πάλι, σκοπός μου είναι να χτίσω μία ομάδα στην οποία ο καθένας θα γνωρίζει πως ηγείται.

Αναφέρει ο Akio Toyoda. Εκτελεστικοί αντιπρόεδροι θα αναλάβουν τρεις νέες ομάδες που θα καλύπτουν τις αναπτυγμένες αγορές, τις αναπτυσσόμενες αγορές και τους κινητήρες και τις μεταδόσεις ενώ ο ίδιος ο Toyoda θα επιβλέπει την Lexus.

Πιο συγκεκριμένα, ο Takeshi Uchiyamada θα αναλάβει χρέη προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αντικαθιστώντας τον Fujio Cho. Γι’ αυτούς που δεν ξέρουν ποιος είναι ο Uchiyamada, να αναφέρω πως στην ουσία ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το Prius και ο κινητήριος μοχλός πίσω από το υβριδικό σύστημα της Toyota. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά το αντικείμενό του και το αντικείμενό του είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Οι Yasunari Ihara (ειδικός επιχειρηματικού σχεδιασμού) και Seiichi Sudo (ειδικός στην ποιότητα παραγωγής) αναλαμβάνουν χρέη εκτελεστικών αντιπροέδρων ενώ την θέση του για να αναλάβουν αυτοί, αφήνουν τρεις. Τέλος, για πρώτη φορά όπως είπα, στο διοικητικό συμβούλιο της Toyota θα καθίσει ένας ξένος, ο Mark Hogan, που ήταν πρόεδρος της Magna και του Vehicle Production Group, μίας συμβουλευτικής εταιρίας ανωτάτου επιπέδου πριν πάει στην GM όπου θα καταλήξει αντιπρόεδρος υπεύθυνος για το Advance Vehicle Development.

Οι ανακατατάξεις αυτές θα ισχύουν από το ετήσιο συνέδριο των μετόχων της φίρμας τον Ιούνιο και είναι μέρος της στρατηγικής του Toyoda που από την στιγμή που ανέλαβε μέχρι τώρα έχει μειώσει τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 27 σε 13!

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...