Η Red Bull κατηγορεί τη McLaren για πρόβλημα στην ECU· η McLaren απαντά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Race

Στις δοκιμές της Βαρκελώνης, οι ομάδες αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη νέα ECU (Electronic Control Unit) που δοκίμασε η McLaren εν όψει του 2014, έχοντας πολλά προβλήματα, καθώς δεν έπαιρναν δεδομένα για τα μονοθέσιά τους. Τώρα, διαβάζουμε ξανά κάτι για την ECU που είναι σε όλα τα μονοθέσια και κατασκευάζεται από τη McLaren Electronic System (MES), με τη Red Bull, μέσω του Christian Horner να έχει παράπονα, αφού λέει ότι η ECU δε λειτούργησε όπως θα έπρεπε, με την τηλεμετρία να μη λειτουργεί.

Θα πρέπει να ρωτήσουμε τη McLaren γιατί δε λειτούργησε η ECU, διότι τα μονοθέσια ήταν “τυφλά”, διότι δεν είχαμε τηλεμετρία. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουν αμέσως, γιατί είναι κάτι που προκάλεσε πολλά προβλήματα στις δοκιμές.

Απάντηση, όμως, υπάρχει από την πλευρά της McLaren, λέγοντας πως η ECU δεν ήταν η αιτία για την κακή εκκίνηση του Mark Webber. Ο Peter van Manen, Διευθύνων Σύμβουλος της MES, δήλωσε για το θέμα:

Υπήρχε ένα θέμα με το σύστημα δεδομένων του Mark Webber στο γκαράζ κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού. Η ECU ήταν μια χαρά. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην προετοιμασία του Mark για την εκκίνηση του αγώνα και θα συνεχίσουμε με την ομάδα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, παραδέχθηκε ότι η νέα ECU για το 2014 δεν λειτουργούσε τέλεια, λέγοντας πως ήταν κάτι το εντελώς καινούριο, υπονοώντας πως είναι λογικό να υπάρχουν κάποια προβλήματα.


[Πηγές: GMM, AutoSport | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα