Η Maserati Gran Sport δεν θα είναι κεντρομήχανη τελικά

Σχετικά άρθρα

maserati-granturismo-sport-1

Η Maserati ετοιμάζει την GranSport, ένα νέο entry-level διθέσιο sportcar, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την GranTurismo. Θα τεθεί απέναντι από την Porsche 911. και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε coupe όσο και σε cabrio έκδοση.

Το 2+2 θέσεων αυτοκίνητο, θα βγει στην αγορά το 2016, με τον κινητήρα του τελικά να βρίσκεται στο μπροστά μέρος και όχι στη μέση όπως αρχικά είχε ακουστεί. Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι θα βασίζεται πάνω στη Alfa Romeo 4C, αλλά η μαμά Fiat, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα αυτή και να το κατασκευάσει πάνω σε μια αρθρωτή πλατφόρμα από αλουμίνιο. Δύο ήταν οι λόγοι που ανάγκασαν τη Fiat να προβεί στην απόφαση αυτή, ο ένας ήταν το κόστος και ο δεύτερος ήταν η οδηγική συμπεριφορά.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με έναν V6 κινητήρα απόδοσης 300, 400 και 450 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όλα τα παραπάνω ασφαλώς και αποτελούν φήμες, αφού τίποτα απ’αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη της Maserati, με το μοντέλο να αναμένεται να κοστίζει στην Αγγλία από £75.000 έως £100.000 (€88.00 – €118.000).

[Πηγή: Car Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...