61673357_640

Λατρεύω κάτι τέτοια videos. Εκεί που είναι κλειδωμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κάτι γίνεται και κάποιος τα ξεθάβει και τα βάζει και πάλι κάτω από το πανίσχυρο φως της δημοσιότητας. Με αυτό το videάκι, θα σας γυρίσω πίσω στο 2003, όταν η Jaguar, ακόμα αναμεμειγμένη με την Formula 1, είχε φέρει το ολοκαίνουριο super sedan της, την S-Type R με τα 400 άλογα και τα 540Nm ροπής στην πίστα της Βαρκελώνης για να το δείξει με όλες του τις αρετές στον τύπο. Και ποιος καλύτερος για μία τέτοια επίδειξη, από το «πουλέν» της Jaguar F1 εκείνη την περίοδο, τον Antonio Pizzonia. Εντάξει, δεν ήταν το πιο κοφτερό μαχαίρι στο συρτάρι αλλά σ το κάτω-κάτω, οδηγός F1 είναι, δεν θα μπορέσει να κουμαντάρει ένα –ομολογουμένως δυνατό αλλά όπως και να έχει- sedan;

Από ότι φαίνεται όχι καθώς ο Pizzonia, με τον Steve Sutcliffe του βρετανικού Autocar στη θέση του συνοδηγού, ερχόμενος με τα όσα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, νόμιζε πως ήταν ακόμη σε cockpit μονοθεσίου. Βλέποντας όμως τον Sutcliffe στο δίπλα κάθισμα, μάλλον μπερδεύτηκε, σάστισε και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το breaking point που έχει στο μυαλό του για το μονοθέσιο… έλα όμως που η S-Type R δεν είναι μονοθέσιο… Η συνέχεια στο video που ακολουθεί.

Υ.Γ. Προσέξτε στο τέλος, λίγο πριν διακοπεί το video, το επικό facepalm του Pizzonia όταν συνειδητοποιεί το επίπεδο της βλακείας που μόλις έκανε! Ανεκτίμητο!

[Πηγή: Youtube]