2a5p3360_i6373900x700_21_36

Το Tuner Grand Prix, υπό την αιγίδα του sport-auto, έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, τόσο ανάμεσα στους βελτιωτικούς οίκους, όσο και στους οπαδούς και το τρόπαιο είναι πολυπόθητο και σεβαστό από όλους. Πέρυσι, 24 οίκοι πήραν μέρος και πάνω από 30.000 άτομα παρακολούθησαν ζωντανά τη δράση πηγαίνοντας και πληρώνοντας ένα λογικό εισιτήριο στο Motordrome Short Course.

Φέτος, επιβεβαιώνοντας το status του, μάζεψε πάλι τον αφρό των βελτιωτικών οίκων της Γερμανίας που κατέβασαν 66 αυτοκίνητα και πολλούς θεατές. Ο νικητής του αγώνα βγαίνει αφού οδηγοί του sport-auto ολοκληρώσουν 5 γρήγορους γύρους με καθένα από τα αυτοκίνητα που φυσικά χωρίζονται σε κατηγορίες. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο μέσος όρος των 5 γύρων υπολογίζεται και το ταχύτερο αυτοκίνητο κερδίζει. Φέτος, αυτό το αυτοκίνητο ήταν το R8 V10 της MTM με απόδοση 606 αλόγων, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ζάντες της BBS και ένα διακριτικό body kit που έθεσε τον πήχη με μέσο όρο 1.06.695 λεπτά. Η MTM κατέβασε και ένα Audi A1 που σε μία κατηγορία γεμάτη Golf κατάφερε να καταγράψει χρόνο της τάξης του 1.14.00 λεπτά.

Εκτός πίστας, οι θεατές είχαν να θαυμάσουν διάφορα αγωνιστικά -και όχι μόνο- αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και η Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG GT3 που φέτος κέρδισε τις 24 ώρες του Nurburgring. Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και την πλήρη κατάταξη στο εγγύς μέλλον.

[Πηγή: ΜΤΜ]