Με 500 άλογα το νέο υβριδικό Mitsubishi Evo

Σχετικά άρθρα

Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400 (2)

Το ότι το επόμενο Mitsubishi Evo θα είναι υβριδικό το γνωρίζουμε εδώ και καιρό, αφού ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors, Osamu Masuko το έχει επιβεβαιώσει στο περιθώριο της έκθεσης της Αυστραλίας.

Το νέο Lancer θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014, με την γρήγορη Evo έκδοση να βγαίνει στην αγορά λίγα χρόνια αργότερα και θα αποδίδει κοντά στα 500 άλογα. Ο υβριδικός κινητήρας του νέου Evo θα δανείζεται την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων του MiEV Evolution II Pikes Peak οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 544 άλογα.

Η νέα γενιά του Mitsubishi Evo θα είναι τετρακίνητη διαθέτοντας αναβαθμισμένο S-AWC σύστημα τετρακίνησης, θα εκπέμπει λιγότερο CO2 από το Evo X και ίσως θα μπορεί να κινηθεί και για μερικά χιλιόμετρα αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες. Σχεδιαστικά αναμένεται να δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο Concept-RA που είχε παρουσιάσει η Mitsubishi στην έκθεση του Detroit το 2008.

Παράλληλα η Mitsubishi ετοιμάζει και την έκδοση PHEV του Lancer, η οποία θα φορά έναν 2,0-λιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 60 kw (82 ίππων). Θα έχει μέση κατανάλωση 1,8 λίτρα/100 χλμ, θα μπορεί να κινηθεί 65 χλμ μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες του θα εκπέμπει λιγότερο από 50 γρ/χλμ CO2.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...