Η Jaguar θα ανακοινώνει το XS και το crossover της στη Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

erlkoenig-jaguar-xs-muletto-fotoshowimage-a55b8582-703618

Τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Jaguar θα ανακοινώσει πως θα βγάλει στην αγορά τον αντικαταστάτη της X-Type καθώς και το crossover που ετοιμάζει. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευαστούν πάνω στην Premium Lightweight Architecture, μια νέα αλουμινένια πλατφόρμα και θα παρουσιαστούν στα μέσα του 2015 ως μοντέλα του 2016.

Θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας με το entry-level sedan να ονομάζεται XS και πρόσφατα εμείς το έχουμε δει να γράφει χιλιόμετρα δοκιμών. Η X760 όπως είναι ο εσωτερικός της κωδικός, θα εξοπλίζεται με διαφόρων χωρητικοτήτων και διατάξεων υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες (turbo και compressor). Ανάμεσά τους θα συναντάμε τον 2,2-λίτρων turbodiesel κινητήρα απόδοσης 163 και 200 ίππων, των 3,0-λιτρο V6 turbodiesel απόδοσης 240 ίππων, τον 2,0-λιτρο turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων καθώς και τον 3,0-λιτρο V6 κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 340 ίππων.

Σε ότι αφορά το SUV της. Αυτό θα ονομάζεται XQ ή Q-Type, θα διαθέτει έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ θα δανείζεται στοιχεία τόσο από την XJ όσο και από την F-Type.

Το SUV θα φορά κινητήρες της Jaguar-Land Rover, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ο 2,0-λιτρος turbodiesel καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να φορά και δυνατότερους V6 3,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης έως 340 ίππων, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και η πρόταση για μια υβριδική έκδοση. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...