PASSAT ECOFUEL TAXI

H ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε πως πλέον στη χώρα μας είναι διαθέσιμο η EcoFuel έκδοση του Passat που καταναλώνει Φυσικό Αέριο (CNG – Compressed Natural Gas), της ΔΕΠΑ.

Το Volkswagen Passat TSI Ecofuel (150ps) κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 214 χλμ/ώρα και καταναλώνει 4,3 κιλά φυσικού αερίου / 100χλμ.

Διαθέτει 3 υποδαπέδιες δεξαμενές φυσικού αερίου από ειδικής επεξεργασίας ατσάλι χαμηλού βάρους (μια εμπρός από τον πίσω άξονα και δύο πίσω) και μια δεξαμενή βενζίνης. Δεν υπάρχουν διακόπτες για χειροκίνητη μετάβαση από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίστροφο, διότι το Passat TSI EcoFuel σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για λειτουργία με φυσικό αέριο. Η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του κινητήρα.

Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Στον πίνακα οργάνων έχουν ενσωματωθεί δύο ξεχωριστοί δείκτες μέτρησης για κάθε τύπο καυσίμου.

Με 21 κιλά φυσικού αερίου καθώς και 31 λίτρα βενζίνης, το Passat TSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980 χιλιόμετρα (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480 χιλιόμετρα).

Η Kosmocar – Volkswagen έχει συνεργαστεί με τη ΔΕΠΑ, και στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελληνική Αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI EcoFuel σε οδηγούς ΤΑΧΙ της Αττικής.

Στο βασικό εξοπλισμό το αυτοκίνητο περιλαμβάνει 6 Αερόσακους, ESP με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), Fatigue detection (σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Ζάντες αλουμινίου 16″ με ελαστικά 215/55 R16, ορθοπεδικά καθίσματα εμπρός (οδηγού με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις), σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, Climatronic (διζωνικός αυτόματος κλιματισμός), ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5″ και ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων, αισθητήρα βροχής και φωτεινότητας, κ.α.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Passat EcoFuel 1.4 TSI 150PS

Limousine

Variant

Λιανική τιμή

26.500€

27.730€

Όφελος Απόσυρσης

-960€

-960€

Λιανική τιμή με απόσυρση

25.540€

26.770€

Passat EcoFuel TAXI

Limousine

Λιανική τιμή

23.600€

[Πηγή: Kosmocar]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Volkswagen Passat TSI EcoFuel

Το Φυσικό Αέριο (CNG – Compressed Natural Gas) ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, ΔΕΝ νοθεύεται, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει. Έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων.

Σήμερα, μετά το eco up!, η Kosmocar – Volkswagen διευρύνει την διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην Ελληνική αγορά το Passat TSI Ecofuel (150ps).

Passat TSI EcoFuel 150ps με κατανάλωση μόλις 4,17€ ανά 100 χλμ!

Το Passat TSI EcoFuel εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο (CNG). Μέχρι τώρα, ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των αυτοκινήτων αυτών ήταν η μειωμένη απόδοσή τους. Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία της Volkswagen, το Passat TSI EcoFuel διαθέτει παγκοσμίως τον πρώτο κινητήρα φυσικού αερίου που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό + διπλή υπερτροφοδότηση (Compressor & Turbo), προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη οικονομία χρήσης, βάζοντας τελικά ένα τέλος σε αυτούς τους περιορισμούς.

Το Passat TSI EcoFuel επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 214 χλμ/ώρα, ενώ καταναλώνει μόλις 4,3 κιλά φυσικού αερίου / 100χλμ.

Το φυσικό αέριο πωλείται σε κιλά. Το ένα κιλό φυσικού αερίου περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια από ένα λίτρο οποιουδήποτε υγρού καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, η ενεργειακή ισοδυναμία είναι:

1 kg φυσικού αερίου = 1,5 lt βενζίνης = 1,3 lt πετρελαίου = 2 lt υγραέριο.

Σήμερα η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται κάτω από 1€ (τρέχουσα τιμή 0,97€). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος καυσίμων για το Passat TSI EcoFuel ανέρχεται σε μόλις 4,17€ / 100χλμ αποτελώντας το οικονομικότερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, τόσο σε σύγκριση με τα Diesel όσο και με τα υβριδικά!

Στρατηγική Συνεργασία Kosmocar-Volkswagen με ΔΕΠΑ

Με κόστος καυσίμου 4,17€ / 100χλμ το Passat TSI EcoFuel αποτελεί μια ιδανική επιλογή κάθε οδηγού που καλύπτει μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.

Για τον λόγο αυτό, η Kosmocar – Volkswagen είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΠΑ, στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελληνική Αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI EcoFuel σε οδηγούς ΤΑΧΙ της Αττικής.

Οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών ταξί μετά από χρήση περίπου 15.000 χλμ είναι εξαιρετικά θετικές, αναφέροντας κατά μέσο όρο μείωση στο κόστος κατανάλωσης (€/χλμ) που κυμαίνεται μεταξύ 50% – 60% σε σχέση με τα προηγούμενα Diesel αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους.

Δίκτυο Διάθεσης Φυσικού Αερίου κίνησης

Σε ότι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις της ΔΕΠΑ, τα άμεσα πλάνα της εταιρίας στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου τροφοδότησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, με το άνοιγμα 6-7 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης εντός του 2013, και τα υπόλοιπα 6-7 μέσα στο 2014. Τα 2 πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.

Διάταξη δεξαμενών καυσίμου – Λειτουργία συστήματος ECOFUEL

Το Passat TSI Ecofuel διαθέτει 3 υποδαπέδιες δεξαμενές φυσικού αερίου από ειδικής επεξεργασίας ατσάλι χαμηλού βάρους (μια εμπρός από τον πίσω άξονα και δύο πίσω) και μια δεξαμενή βενζίνης. Δεν υπάρχουν διακόπτες για χειροκίνητη μετάβαση από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίστροφο, διότι το Passat TSI EcoFuel σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για λειτουργία με φυσικό αέριο. Η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του κινητήρα.

Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Στον πίνακα οργάνων έχουν ενσωματωθεί δύο ξεχωριστοί δείκτες μέτρησης για κάθε τύπο καυσίμου.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακή. Με 21 κιλά φυσικού αερίου καθώς και 31 λίτρα βενζίνης, το Passat TSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980 χιλιόμετρα (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480 χιλιόμετρα).

Βασικός εξοπλισμός

To Passat TSI EcoFuel διατίθεται σε Limousine & Variant και ενδεικτικά περιλαμβάνει στον βασικό του εξοπλισμό μεταξύ άλλων:

6 Αερόσακους, ESP με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), Fatigue detection (σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Ζάντες αλουμινίου 16″ με ελαστικά 215/55 R16, ορθοπεδικά καθίσματα εμπρός (οδηγού με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις), σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, Climatronic (διζωνικός αυτόματος κλιματισμός), ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5″ και ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων, αισθητήρα βροχής και φωτεινότητας, κ.α.

Τιμές Λιανικής και ΤΑΧΙ

Passat EcoFuel 1.4 TSI 150PS

Limousine

Variant

Λιανική τιμή

26.500€

27.730€

Όφελος Απόσυρσης

-960€

-960€

Λιανική τιμή με απόσυρση

25.540€

26.770€

Passat EcoFuel TAXI

Limousine

Λιανική τιμή

23.600€

Συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις (9,8″ 0-100χλμ/ώρα) με εξαιρετικά χαμηλό κόστος καυσίμων (4,17€/100χλμ), ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού σε ανταγωνιστικές τιμές, το Passat TSI EcoFuel αποτελεί την πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον πρόταση αυτοκίνησης στην κατηγορία του, συγκρινόμενο άμεσα τόσο με υβριδικές προτάσεις όσο και με αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρες πετρελαίου.

[/learn_more]