Η Smart θα παρουσιάσει concepts για το ForTwo και το ForFour στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Σχετικά άρθρα

New Smart

Μετράμε κάτι παραπάνω από έναν μήνα μέχρι να ανοίξεις τις πύλες της η έκθεση της Φρανκφούρτης και οι κατασκευαστές έχουν πάρει τους δρόμους με τα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσουν για να είναι όσο το δυνατόν ετοιμότεροι!

Σειρά στην ουρά που αρχίζει να σχηματίζεται έχει η Smart που σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά preview concepts, ένα για το λιλιπούτειο Smart ForTwo και ένα για το μεγαλύτερο ForFour. Και τα δύο θα μοιράζονται την πλατφόρμα του Renault Twingo τρίτης γενιάς που θα μπει στην παραγωγή του χρόνου.

New Smart 2

Ξεκινώντας από το ForTwo, προς το παρόν ξέρουμε πως όπως και στις προηγούμενες γενιές, θα προσφέρεται είτε ως coupe, είτε ως cabriolet με υφασμάτινη οροφή. Κίνηση θα παίρνει από έναν ολοκαίνουριο τρικύλινδρο κινητήρα 0,9 λίτρων με άμεσο ψεκασμό εξελιγμένο από την Mercedes που θα αποδίδει 85 ατμοσφαιρικά ή 105 υπερτροφοδοτούμενα άλογα. Σαφείς πληροφορίες για τα κιβώτια δεν έχουμε αλλά από ότι φαίνεται θα προσφέρεται ως extra και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ενώ στα σκαριά ακούγεται πως είναι και μία αμιγώς ηλεκτρική, e-Drive, έκδοση με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 90 αλόγων και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Προς το παρόν, η εταιρία έχει αποκλείσει τους diesel κινητήρες αλλά μέχρι να μπει στην παραγωγή δεν αποκλείεται τίποτα.

New Smart 3

Όσον αφορά στο ForFour, με μήκος 3.550mm, ύψος 1.701mm και μεταξόνιο 2.470mm θα μπορεί να μετακινήσει 4 άτομα με σχετική ευκολία, όπως υποδηλώνει και το όνομά του άλλωστε. Οι κινητήρες του ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνεται και μία ισχυρότερη εκδοχή του τρικύλινδρου των 0,9 λίτρων που βρίσκουμε και στο ForTwo.

Όπως έχει δηλώσει ο Dieter Zetsche της Mercedes, ολόκληρη η γκάμα της Smart θα βασίζεται στην ίδια πίσω-μηχανή/πίσω-κίνηση πλατφόρμα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τόσο ένα crossover βασισμένο στο ForFour όσο και ένα μικρό SUV, παρόμοιο σε διαστάσεις με το MINI Countryman.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Η Alpine κάνει γνωστές τις διαστάσεις του A290 και αποκαλύπτει το τιμόνι του

H Alpine έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της έκδοσης παραγωγής του A290, δείχνοντας μας τις δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch...