Το επόμενο Audi A4 θα προσφέρεται και ως υβριδικό

Σχετικά άρθρα

Audi A4 2.0 TDI

Απομένουν περίπου 2 χρόνια μέχρι να βγει στην παραγωγή η πέμπτη γενιά Audi A4 και όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, κάποιες πληροφορίες αρχίζουν να εμφανίζονται εδώ και εκεί. Αυτή τη φορά, είναι το αγγλικό Autocar που έχει πληροφορίες σχετικές με το 2015 Audi A4 και παρότι είναι κάτι που ξέραμε ανεπίσημα, δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες. Πριν αναφέρω την είδηση, να τονίσω πως δεν διευκρινίζεται πουθενά η πηγή των πληροφοριών και έτσι μην τις παίρνετε τις μετρητοίς. Είναι νωρίς και πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Η σημαντικότερη πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι πως το Audi A4 θα είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό. Αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις υβριδικού A4. Μία με δίλιτρο βενζινοκινητήρα 220 αλόγων, μία με δίλιτρο diesel 180 αλόγων και μία με τρίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα 250 ίππων! Όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 αλόγων που θα φιλοξενείται στο casing του κιβωτίου και όλες θα συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το 2015 Audi A4 PHEV, αναμένεται να έχει μέγιστη εμβέλεια 31 μιλίων ή 50 χιλιομέτρων κινούμενο αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με το γεγονός πως χάρη σε εντατική δίαιτα θα χάσει περί τα 100 κιλά στη βασική έκδοση αλλά και τεχνολογικά «παιχνίδια» όπως η 3D effect μάσκα, τα LED φώτα κ.ά σημαίνει πως η Audi στοχεύει στο να παρουσιάσει το A4 ως το πλέον τεχνολογικά προηγμένο, το πιο οικονομικό –όσον αφορά το καύσιμο τουλάχιστο- και το πιο «πράσινο» της κατηγορίας του σε μία προσπάθεια επέκτασης του πελατολογίου της φυσικά! 2 χρόνια έμειναν για το 2015 και μέχρι τότε έχω την εντύπωση πως θα μας απασχολήσει ξανά αρκετές φορές.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...