Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Opel Insignia

Σχετικά άρθρα

Opel Insignia production starts (2)

H Opel ξεκίνησε σήμερα τη παραγωγή του νέου Insignia, με το πρώτο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο του Rüsselsheim ήταν ένα Insignia Sports Tourer σε χρώμα Emerald με το νέο κινητήρα 2.0 BiTurbo CDTI (195 hp).

Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, εκθείασε την εξαιρετική δουλειά των υπαλλήλων δηλώνοντας:

Βάζουν ψυχή σε αυτό που κάνουν – με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πάθος τους. Ήταν μία στιγμή για την οποία όλοι ανυπομονούσαμε, αφού η νέα έκδοση της ναυαρχίδας μας που παρουσιάζουμε επίσημα στην IAA το Σεπτέμβριο είναι το επόμενο σημαντικό ορόσημο στην προϊοντική μας επέλαση.

Σήμερα η Opel έχει την ισχυρότερη προϊοντική γκάμα από ποτέ, και το Insignia αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα της. Υψηλά πρότυπα ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και η δύναμη για καινοτομίες συνθέτουν την ουσία αυτού του αυτοκινήτου.

Στη χώρα μας το Opel Insignia ξεκινά από τις €19.110 το και το Insignia Sports Tourer από τις €20.710.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Έναρξη παραγωγής για το νέο Opel Insignia στο Rüsselsheim

  • Ένα Sports Tourer, σε χρώμα Emerald, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έφυγε από το εργοστάσιο
  • Το Country Tourer, ένα ακόμα μοντέλο αποκλειστικότητα του Rüsselsheim

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου Opel Insignia:  σήμερα, το πρώτο μοντέλο με προορισμό την αγορά πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου του Rüsselsheim: ήταν ένα Insignia Sports Tourer σε χρώμα Emerald με το νέο κινητήρα 2.0 BiTurbo CDTI (195 hp).

«Ήταν μία στιγμή για την οποία όλοι ανυπομονούσαμε, αφού η νέα έκδοση της ναυαρχίδας μας που παρουσιάζουμε επίσημα στην IAA το Σεπτέμβριο είναι το επόμενο σημαντικό ορόσημο στην προϊοντική μας επέλαση» δήλωσε ο Dr. Karl-Thomas Neumann. Ο CEO εκθείασε την εξαιρετική δουλειά ολόκληρης της ομάδας. «Βάζουν ψυχή σε αυτό που κάνουν – με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πάθος τους.»

Με το νέο Insignia, οι 3.300 εργαζόμενοι του εργοστασίου του Rüsselsheim συνεχίζουν να γράφουν την επιτυχημένη ιστορία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 με την έναρξη παραγωγής της πρώτης γενιάς Insignia. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου ανακήρυξαν το Insignia “Αυτοκίνητο της Χρονιάς”, και ακολούθησαν πολλές ακόμα διακρίσεις. Η εταιρία είναι ιδιαίτερα περήφανη για την κορυφαία κατάταξη της ναυαρχίδας της σε θέματα ποιότητας. Στην Αναφορά Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων DEKRA 2012, το Insignia ήρθε πρώτο για δεύτερη συνεχή φορά με τις λιγότερες βλάβες, φέρνοντας και πάλι τα καλύτερα αποτελέσματα στη μεσαία κατηγορία. Στην Αναφορά Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων GTÜ 2013, επιβεβαίωσε την κορυφαία κλάση του σε δύο κατηγορίες. Αναδείχτηκε το πιο ποιοτικό μεσαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία οχημάτων ενός – τριών χρόνων και μοντέλων τεσσάρων – πέντε χρόνων. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί περίπου 600.000 Opel Insignia, με σημαντικότερες αγορές τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα γενιά δίνει νέα πνοή στην επιτυχημένη σειρά μοντέλου. Ολόκληρη η γκάμα Insignia (4θ, 5θ, Sports Tourer και OPC) έχει ανανεωθεί. Ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο σχεδιαστικά, και διαθέτει ένα νέο, υψηλής ποιότητας cockpit και την πιο σύγχρονη γενιά συστημάτων infotainment με ‘διαισθητική’ λειτουργία. «Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ναυαρχίδας μας είναι πραγματικά εντυπωσιακά, ενώ παραμένουν ασυναγώνιστα ακόμα και από πολύ ακριβά αυτοκίνητα!» σχολίασε ο Dr. Karl-Thomas Neumann.

Επιπλέον, οι νέοι πολύ αποδοτικοί κινητήρες θέτουν πρότυπα στη μεσαία κατηγορία – με σύνολα βενζίνης και diesel που είναι τα πλέον οικονομικά στην κατηγορία. Ένας νέος 2.0 CDTI με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop καταναλώνει μόλις 3,7 lit. diesel / 100 km με εκπομπές CO2 99 g/km (NEDC). Ο νέος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.4 Turbo χρειάζεται μόνο 5,2 lit / 100 km με εκπομπές CO2 123 g/km.

Ένα νέο μέλος της οικογένειας βρίσκεται επίσης στη γραμμή εκκίνησης: πρόκειται για το Insignia Country Tourer με AWD, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και χαρακτήρα SUV. Το Country Tourer κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Rüsselsheim όπως οι υπόλοιπες εκδόσεις του Insignia.

Dr. Karl-Thomas Neumann: «Σήμερα η Opel έχει την ισχυρότερη προϊοντική γκάμα από ποτέ, και το Insignia αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα της. Υψηλά πρότυπα ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και η δύναμη για καινοτομίες συνθέτουν την ουσία αυτού του αυτοκινήτου.»

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...