Επιστροφή στο Μεξικό για τη Formula 1;

Σχετικά άρθρα

carlos-slim-helu

Φαίνεται πως ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim, κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του. Πρόσφατα διαβάσαμε πως το Νεοϋορκέζικο grand prix δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε του χρόνου, αφού οι διοργανωτές αδυνατούν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για τη διεξαγωγή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση του στο υπό διαμόρφωση καλεντάρι του 2013, θα πάρει η πίστα στην Πόλη του Μεξικό.

Ο Slim είχε δηλώσει μέσα στο 2013:

Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν περισσότερα grands prix στην Αμερική και πιστεύω ότι το Μεξικό είναι το σωστό σημείο για να το κάνουμε.

Είναι μια σταθερή χώρα σε μεγάλο βαθμό, η οικονομία μας πηγαίνει αρκετά καλά και έχουμε οδηγούς, με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν.

Όλα τα κομμάτια του παζλ μαζεύονται και πιστεύω ότι οι υποψήφιοι promoters έχουν κάνει καλή δουλειά στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί κάτι (δηλαδή ένας αγώνας).

Σε κάθε περίπτωση, με το Αυστριακό grand prix να επανέρχεται, το Sochi να είναι προ των πυλών, τη Suzuka να παραμένει στο πρόγραμμα για ακόμη 5 χρόνια και δεκάδες πίστες ανά τον κόσμο να πιέζουν για την είσοδό τους στην Formula 1, οι άνθρωποι της FIA θα έχουν πολύ δύσκολο έργο, ώστε να καταρτίσουν το πρόγραμμα του 2013, που θα αποτελείται από 20 αγώνες.

Το βάθρο του τελευταίου έως τώρα grand prix στο Μεξικό. (R.Patrese 2ος, Nigel Mansell 1ος, Michael Schumacher 3ος)
Το βάθρο του τελευταίου έως τώρα grand prix στο Μεξικό, το 1992. (R.Patrese 2ος, Nigel Mansell 1ος, Michael Schumacher 3ος)

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...