Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βάλει σε όλα τα αυτοκίνητα περιοριστή ταχύτητας [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Freeway_speed_limits_europe

H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια τρελή, πολύ τρελή ιδέα, να εξοπλίζει όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται πάνω στους δρόμους της, με συσκευές οι οποίες θα πατούν αυτόματα το φρένο, μόλις κάποιος οδηγός ξεπεράσει το όριο ταχύτητας του δρόμου που κινείται. Η ιδέα αυτή αποσκοπεί στη μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 30.000, νούμερο που αντιστοιχεί στο 33% των ετήσιων θανάτων λόγω τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται στους δρόμους της Ευρώπης.

Σύμφωνα με προτάσεις της Κομισιόν, το σύστημα αν εφαρμοστεί ποτέ, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει είτε με τη χρήση δορυφόρων, οι οποίοι θα επικοινωνούν με τα αυτοκίνητα, είτε με τη χρήση καμερών οι οποίες θα διαβάζουν τις πινακίδες των ορίων ταχύτητας. Οι οδηγοί στη συνέχεια είτε θα ειδοποιούνται πως παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, είτε το αυτοκίνητο θα φρενάρει αυτόματα, ώστε αυτό να πηγαίνει με ταχύτητα εντός του επιτρεπτού ορίου.

Αρκετοί έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης αυτής, αλλά ο Patrick McLoughlin, υπουργός μεταφορών της Αγγλίας έχει δηλώσει την αντίθεση του με το σχέδιο αυτό, αφού αυτό “παραβιάζει” την ελευθερία των αυτοκινητιστών, ενώ θα σήμαινε πως εκατομμύρια αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Ευρώπης θα πρέπει να εξοπλιστούν με το σύστημα αυτό, προσθέτοντας έτσι ένα επιπλέον κόστος στους ιδιοκτήτες τους.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαβούλευση με επίκεντρο τον περιορισμό της ταχύτητα των φορτηγών και των λεωφορείων με ηλεκτρονικό τρόπο, με την Επιτροπή να δημοσιεύει το φθινόπωρο μια γνωμάτευση από τεχνικούς εμπειρογνώμονες που θα περιγράφουν τη πρόταση με λεπτομέρειες. Ας ελπίσουμε το μέτρο αυτό να μην ισχύσει στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Ανανέωση: Η E.E απάντησε στο άρθρο, χαρακτηρίζοντας το πέρα για πέρα ανακριβή. Μπορείς να βρεις όλη την απάντηση στο επίσημο blog της.

[Πηγή: Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...