Ο κληρονόμος της Red Bull δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση με τον νεκρό αστυνομικό

Σχετικά άρθρα

red bull Yoovidhaya ferrari ff

Πριν έναν χρόνο ο 27-χρονος Vorayuth Yoovidhya, νεαρός κληρονόμος της αυτοκρατορίας της Red Bull, και γιος του αντιπροσώπου της Ferrari της Ταϊλάνδης, συνελήφθη στην Μπανγκόκ, αφού χτύπησε, παρέσυρε, σκότωσε και έσερνε έναν αστυνομικό με την Ferrari FF του.

Χθες ήταν το δικαστήριο, αλλά ο Yoovidhya δεν εμφανίστηκε και έτσι οι αρχές έβγαλαν κατά του ένταλμα σύλληψης. Ο 28-χρονος δεν έκανε την εμφάνιση του στο δικαστήριο ώστε να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες, με τον δικηγόρο του να δηλώνει πως ο πελάτης του αναρρώνει λόγο βαριάς γρίπης και έτσι δεν ήταν σε θέση να πάει στο δικαστήριο.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού με την μη εμφάνιση του στο δικαστήριο και τη μετάθεση της δίκης, μερικές κατηγορίες εις βάρος του θα παραγραφούν, όπως το ότι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Το CNN αναφέρει πως ο Yoovidhya εξακολουθεί να βαρύνεται από κατηγορίες, που αν τελικά καταδικαστεί, ίσως εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης της Ταϊλάνδης, αφού είναι γνωστό πως οι πλούσιοι λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα δικαιοσύνης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η οικογένεια του Yoovidhya έχει πληρώσει με 3 εκατ. μπατ (€70.500) την οικογένεια του θύματος, ώστε αυτοί να σταματήσει την αστική αγωγή κατά του Vorayuth Yoovidhya.

Να θυμίσω πως ο Yoovidhya, παρέσυρε με την FF του, την μηχανή του αστυνομικού και τον έσυρε κάτω από αυτή για περίπου 100 μέρα. Ο ίδιος, στη συνέχεια δεν σταμάτησε να βοηθήσει τον αστυνομικό και κρύφτηκε μέσα στο σπίτι των γονιών του.

Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο σε έναν άλλον (ναι δωροδοκήθηκε από τον Yoovidhya), αλλά τελικά η αστυνομία θεώρησε υπεύθυνο τον Yoovidhya, αφού βρήκε την τρακαρισμένη Ferrari FF. O αστυνομικός που προσπάθησε να καλύψει τον δισεκατομμυριούχο τέθηκε εκτός υπηρεσίας.

Ο Yoovidhya δήλωσε ότι η μοτοσικλέτα του αστυνομικού έπεσε πάνω του, αλλά η οικογένεια του, προσπαθώντας να διορθώσει τα πράγματα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη. Ο Yoovidhya πάντως κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 12.500 ευρώ.

[Πηγή: CNN]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...