Η Sauber αποδέσμευσε τον Robin Frijns για οικονομικούς λόγους;

Σχετικά άρθρα

Robin Frijns 2

Ένας από τους οδηγούς που ακούγονταν για την δεύτερη θέση στην Sauber, ως teammate του σχεδόν σίγουρου Sergey Sirotkin, ήταν ο νεαρός Robin Frijns. Δυστυχώς για τον Ολλανδό κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού η Ελβετική ομάδα αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον περσινό πρωταθλητή της Formula Renault 3.5. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην όλη υπόθεση, είναι οι δηλώσεις του Frijns, στις οποίες κάνει αναφορά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα. Βέβαια, η Sauber έχει διαψεύσει τα όσα ακούγονται για κολλήματα με τα Ρωσικά ταμεία χρηματοδότησης.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί τώρα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι κάθομαι στο σπίτι και όλοι οι άλλοι είναι στη Monza. Πλέον ανήκω στους free agent. Δεν κατηγορώ τη Sauber, θα πρέπει να κρατηθούν οι ίδιοι στη ζωή σαν ομάδα και το καταλαβαίνω αυτό.

Φυσικά και έχουν μεγάλη ιστορία με τους νέους οδηγούς και το ότι τους δίνουν την πρώτη τους ευκαιρία στη Formula 1. Αλλά επίσης, βρίσκονται σε μια οικονομική κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και αυτό είναι κάτι που είναι έξω από τα χέρια μου.

Με τη Sauber να είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες στη Formula 1 που δεν κάνει χρήση εξομοιωτή, η μόνη επαφή του Frijns με το μονοθέσιο ήρθε στο τεστ νέων οδηγών στο Silverstone. Όπως είναι λογικό λοιπόν, ο Ολλανδός περιμένει ακόμη την ευκαιρία του, ώστε να δείξει το ταλέντο του μέσα στο μονοθέσιο.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάποιο πλάνο. Το πιο σημαντικό πράγμα, είναι ότι είμαι ελεύθερος και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα μου δώσει την ευκαιρία, ώστε να δείξω τι μπορώ να κάνω.

Οι κινήσεις των Ελβετών, δεν δείχνουν ομάδα με σίγουρο μέλλον και σταθερές οικονομικές βάσεις. Οι περικοπές συνεχίζονται, ακόμη και στον τρίτο οδηγό, όπως και η προετοιμασία του Sirotkin ώστε να προλάβει το πρωτάθλημα του 2014. Να περιμένουμε δίπλα του, για του χρόνου, έναν νέο pay-driver ή θα παραμείνει ο “δοκιμασμένος” Esteban Gutiérrez;

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr