137725537738963

Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, δύο πληροφορίες. Ο Liberace, για αυτούς που δεν ξέρουν, είναι ένας διάσημος Αμερικανός πιανίστας που γεννήθηκε το 1919 και απεβίωσε το 1987. Όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του τις δεκαετίες του 1950, ’60 και ’70 ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής στον κόσμο. Τόσο απλά! Επίσης ήταν απίστευτα εκκεντρικός και αγνοούσε τι θα πει διακριτικότητα ή/και γούστο. Δεύτερον, η Cadillac 355 Drop Head Coupe by Fleetwood που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι του 1931 και είναι επενδυμένη με φύλλο πραγματικού, 23.74 καρατιών χρυσού!

Το αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Barons στις 17 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να φτάσει τις 100.000 λίρες Αγγλίας. Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή, η Cadillac αυτή δεν είναι σε άριστη κατάσταση αλλά είναι σίγουρα προσεγμένη και ήταν το αντικείμενο εκτενούς αναπαλαίωσης που κόστισε δεκάδες χιλιάδες λίρες.

Η cabrio Cadillac είναι όπως βλέπετε επενδυμένη εξ ολοκλήρου με φύλλο χρυσού ενώ την ίδια «περιποίηση» έχει δεχθεί και το εσωτερικό με φύλλα χρυσού να καλύπτουν τα χερούλια μέχρι και τους υαλοκαθαριστήρες. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 5,7 λίτρων που συνδυάζεται με 3-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και για την ηλικία του συμπεριφέρεται καλά στον δρόμο. Ο λόγος πώλησής του είναι πως είναι μέρος συλλογής και η συλλογή αυτή πρέπει να μειωθεί.

[Πηγή: Barons-Auctions]