Φήμες για νέο Z-car από την Nissan στην έκθεση του Τόκυο

Σχετικά άρθρα

nissan logo

Μπορεί ακόμα να μην τελείωσε η έκθεση της Φρανκφούρτης –με το ζόρι έχει αρχίσει τουλάχιστον όσον αφορά στο κοινό- αλλά ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν φήμες για επόμενες εκθέσεις. Οι συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο των παρουσιάσεων και στα πηγαδάκια μεταξύ των στελεχών είναι αστείρευτη πηγή «πληροφοριών».

Αυτή τη φορά, αντικείμενο των φημών αποτελεί η Nissan και το ενδεχόμενο παρουσίασης νέου sports car της σειράς Z στην έκθεση του Τόκυο τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Autoexpress, ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της Nissan, Andy Palmer, επιβεβαίωσε το μοντέλο που θα παρουσιαστεί ως concept σε πρώτη φάση. Το μοντέλο θα είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το 370Z και θα έχει διαφορετικό design από το παραδοσιακό sports car.

Αν επαληθευτούν οι φήμες, το μοντέλο θα κινεί ένας downsized βενζινοκινητήρας ωστόσο ο Palmer τόνισε πως η φίρμα θέλει πολύ να χρησιμοποιήσει και ηλεκτρική ενέργεια με κάποιον τρόπο. Μιας που μιλάμε για φήμες, να αναφέρω πως δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μίας Nismo έκδοσης… ακόμα δεν έχουμε δει το μοντέλο και δεν ξέρουμε καν άμα θα βγει, βγάλαμε και την Nismo….

Ο Palmer έκλεισε την κουβέντα με το Autoexpress με τον εξής τρόπο:

Μπορούμε να κάνουμε κάτι στον χώρο των sports cars. Ναι, μπορούμε. Πρέπει να μοιάζει με το Toyota GT86; Όχι, δεν νομίζω. Μπορεί να είναι ακόμα πιο ευχάριστο στην οδήγηση; Ναι μπορεί. Ξέρω πώς είναι; Ναι. Το έχω οδηγήσει; Ναι. Πότε θα το δείτε; Ελάτε στο Τόκυο.

[Πηγή: Autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...