Horner: O Newey έμεινε στην Red Bull και δεν πήγε στη Ferrari εξαιτίας της Aston Martin Valkirye

Σχετικά άρθρα

O Christian Horner, o επικεφαλής της Red Bull, σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο Adrian Newey βρισκόταν πάρα πολύ κοντά στο να αφήσει την ομάδα του και να πάει στην Ferrari, αλλά η Aston Martin Valkirye ήταν η αιτία που ο Βρετανός ανανέωσε τελικά το συμβόλαιο του με την Red Bull.

Ο Newey είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς στην ιστορία της Formula 1. Δώδεκα από τα μονοθέσια που έχει σχεδιάσει έχουν κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με την παρουσία του να δρα ως καταλύτης στη μεταμόρφωση των Williams, McLaren και Red Bull. Η Red Bull κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2010 έως το 2013 με τον Sebastian Vettel, αλλά στην υβριδική εποχή η Mercedes κυριάρχησε από το 2014 έως το 2021. Η Red Bull επέστρεψε στη κορυφή του πρωταθλήματος το 2022 και κατά τη διάρκεια των ετών αυτών η Ferrari είχε πλησιάσει πολλές φορές τον Newey, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Adrian έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει από την Red Bull. Ήταν περίπου μισή ώρα από την υπογραφή,

είπε ο Horner, συμπληρώνοντας πως η Ferrari έκανε στον Newey μια πολύ δελεαστική προσφορά. Θα τον μετέφερνε καθημερινά με ιδιωτικό αεροσκάφος από το Μονακό στο Μαρανέλο, με την Ferrari να πλήρωνε όλους τους πρόσθετους φόρους, ενώ εκτός από την συμβολή του στο F1 τμήμα της Scuderia, θα αναλάμβανε και τον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου παραγωγής της Ferrari.

Ο Horner στη προσπάθειά του να πείσει τον Newey να μείνει στην Red Bull του πρόσφερε και αυτός την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Τότε η Red Bull είχε ως χορηγό τίτλου την Aston Martin και ο Horner πήγε στο τότε CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, προτείνοντάς του την ιδέα του.

Είπα στον Palmer: Κοίταξε, έχουμε αναμφισβήτητα τον καλύτερο σχεδιαστή όλων των εποχών. Εσύ έχεις μια υπέροχη μάρκα. Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουμε το αυτοκίνητο. Αλλά θα ήταν λογικό να συνδυάσουμε αυτά τα δύο πράγματα, και αυτό έγινε κυριολεκτικά σε μια παμπ στην Αγγλία,

είπε στη συνέντευξή του ο Horner, με την Aston Martin να συμφωνεί και κάπως έτσι ο Newey παρέμεινε στην Red Bull. Η Aston Martin και η Red Bull ανακοίνωσαν αρχικά το Valkyrie το 2016, με την κωδική ονομασία AM-RB 001, με το όνομα Valkyrie να γίνεται επισήμως γνωστό το 2017, ενώ η παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε το 2021.

Ο Newey δημιούργησε ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα για το Valkirye, με τον Palmer να χαρακτηρίζει το hypercar ως “έναν διαχύτη σε τροχούς”. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως το Valkirye είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο περίπλοκα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, που μπορεί να κινηθεί εξωφρενικά γρήγορα στις πίστες, αλλά μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση και για καθημερινές μετακινήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...