Mercedes-Benz E-Class Facelift 2013

H ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class πλέον διαθέσιμη, για πρώτη φορά με τον 1.600αρη κινητήρα απόδοσης 156 ίππων με 250 Nm ροπής. Η Ε180 είναι διαθέσιμη από τις €45.750, αλλά για περιορισµένο αριθµό οχηµάτων, η νέα Ε-Class 180 θα προσφέρεται στη βασική της έκδοση στην τιµή των €39.900 (περιλαµβάνεται όφελος απόσυρσης).

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, ενώ ο βασικός εξοπλισμός της E180 είναι ο ίδιος με αυτόν της E200. Είναι διαθέσιμη σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Elegance και Avantgarde). Έχει μέση κατανάλωση 6,1-6,6 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 143-153 γρ/χλμ CO2. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,6 δευτερόλεπτα έχοντας τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εξοπλισμό της E180 μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Αποδοτική, έξυπνη, ελκυστική.

Η νέα Ε-Class… επιβάλλεται και στα 1600 κ.εκ!  

Η E-Class, το συνώνυµο της κατηγορίας των luxury sedan οχηµάτων, προσφέρεται πλέον για πρώτη φορά µε τον κινητήρα 1.595 κ.εκ.! Με αυτόν τον τρόπο αποκτά ένα ακόµη ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα που έρχεται να προστεθεί σε αυτά του πλούσιου βασικού εξοπλισµού, των κορυφαίων συστηµάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και φυσικά της νέας εµφάνισης που γοητεύει όσο ποτέ.

Ο νέος αυτός κινητήρας της γκάµας, που διατίθεται αποκλειστικά µε το αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS, αποδίδει 156 ίππους και έχει ροπή 250 Nm. Με τον πλούσιο βασικό εξοπλισµό της, που περιλαµβάνει µια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, γνωστά ως «intelligent drive», καθώς και επιπλέον συστήµατα τα οποία για πρώτη φορά µπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ατυχηµάτων µε διερχόµενα οχήµατα ή πεζούς, η Mercedes-Benz υπογραµµίζει την ηγετική της θέση ως πρωτοπόρος στην ασφάλεια.

Το 7G-TRONIC PLUS, είναι ένα αυτόµατο κιβώτιο µε µοχλό επιλογής και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων DIRECT SELECT. Αυτό το σύστηµα είναι το πιο πρόσφατα εξελιγµένο στο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS και παρέχει σηµαντικά πλεονεκτήµατα, τόσο όσον αφορά στην αποτελεσµατικότητα όσο και στην ευκολία συντήρησης.

Υψηλής ποιότητας εσωτερικό

Το εσωτερικό της E-Class είναι πανοµοιότυπο µε αυτό των µοντέλων µεγαλύτερου κυβισµού. Υψηλής ποιότητας υλικά και εξευγενισµένες επιφάνειες µε αιχµηρές καµπύλες υπογραµµίζουν το ευρύχωρο εσωτερικό.

Πακέτα σχεδιασµού

Όπως πάντα, υπάρχουν ελκυστικά πακέτα σχεδιασµού για την ενίσχυση οπτικά τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Εκτός από τις βασικές γραµµές εξοπλισµού υπάρχει επίσης η επιλογή ELEGANCE και AVANTGARDE – µε την Avantgarde να τονίζει το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Εξοπλισµός υψηλής ποιότητας!

Η νέα E-Class περιλαµβάνει µία ολοκληρωµένη σειρά εξοπλισµού υψηλής ποιότητας ήδη στη βασική της έκδοση. Επιπλέον, ο προαιρετικός εξοπλισµός περιλαµβάνει τη λειτουργία HANDS-FREE ACCESS σε συνδυασµό µε το σύστηµα KEYLESS-GO. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο καπό του χώρου αποσκευών να ανοίγει και να κλείνει χωρίς πραγµατική φυσική επαφή, απλά κρατώντας το ένα πόδι κάτω από τον προφυλακτήρα και είναι εξαιρετικά βολικό κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του οχήµατος. Μια σύγχρονη γκάµα συστηµάτων infotainment βοηθά τον οδηγό να είναι ενήµερος ενώ βρίσκεται στο δρόµο. Έτσι ο οδηγός είναι απόλυτα ενηµερωµένος για τα θέµατα του ενδιαφέροντός του όσο είναι στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, µπορεί να απολαύσει δυνατότητες για µουσική, πλοήγηση (προαιρετικά) και σύνδεση στο Internet.

Η E-Class των 1595 κ.εκ. περιλαµβάνει το ηχοσύστηµα Audio 20 CD στο βασικό της εξοπλισµό. ∆ιαθέτει µία έγχρωµη οθόνη TFT 14,7 εκατοστών, διπλό δέκτη και δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 player, καθώς και µια σύνδεση USB στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Επίσης, είναι εφικτή η σύνδεση µε συσκευές Bluetooth® καθώς και η προβολή µηνυµάτων SMS. Προαιρετικά, το Audio 20 CD µπορεί να συνδυαστεί µε CD changer έξι δίσκων, καθώς και τη λύση πλοήγησης entry-level Becker ® MAP PILOT, που µπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων. Εναλλακτικά, η Mercedes-Benz προσφέρει το σύστηµα πολυµέσων COMAND Online µε έγχρωµη οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,8 εκατοστών, σύνδεση στο Internet, πλοήγηση µέσω σκληρού δίσκου και δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο µπορεί επίσης να συνδυαστεί µε DVD changer έξι-δίσκων. Το COMAND Online παρέχει πρόσβαση στο Internet όταν το αυτοκίνητο είναι σταµατηµένο. Ενσωµατωµένες εφαρµογές συµπεριλαµβάνουν το Google Local Search και Weather καθώς και τη δυνατότητα να κατεβάσετε µία διαδροµή η οποία έχει διαµορφωθεί προηγουµένως στο PC σας µέσω του Google Maps. Επιπλέον, διατίθενται εφαρµογές (apps) για το Google ™ Streetview καθώς και το Google ™ Panoramio κ.α.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ονοµαστική ισχύς σε kW (hp) σε σ.α.λ. 115kW (156hp)

Ονοµαστική ροπή στρέψης σε Nm σε σ.α.λ. 250 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων Αυτόµατο 7G-DCT

Επιτάχυνση 0-100km/h σε δευτ. 9,6

Τελική ταχύτητα σε περ. km/h 220

Καύσιµο Αµόλυβδη βενζίνη

Κατανάλωση καυσίµου σε lt/100km:

Αστικός κύκλος 8,3-7,8

Υπεραστικός κύκλος  5,5-5,1

Μικτός κύκλος6,6-6,1

Εκποµπές CO2 σε gr/km µικτός κύκλος 153-143

Κατηγορία εκποµπών/αποδοτικότητας Euro 6 / B-C

Τιµή E-Class Sedan 1.595 κ.εκ.

• E 180 €45.750

• Για περιορισµένο αριθµό οχηµάτων, η νέα Ε-Class 180 θα προσφέρεται στη βασική της έκδοση στην τιµή των €39.900 (περιλαµβάνεται όφελος απόσυρσης).

e[/learn_more]