Η Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα σε 28 κινητήρες εσωτερικής καύσης για πιθανή χρήση

Σχετικά άρθρα

Στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από την απαγόρευση πωλήσεων τους, από το 2035 και έπειτα, εάν καταναλώνουν συνθετικά καύσιμα, η Stellantis ξεκίνησε δοκιμές με συνθετικά καύσιμα σε 28 κινητήρες της, οι οποίοι βγήκαν στην παραγωγή από το 2014 έως και το 2029.

Σε ανακοίνωση της, η Stellantis τονίζει:

Η ευρεία υιοθέτηση των e-fuels θα προσφέρει στους πελάτες με υπάρχοντα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μια εύκολη και οικονομικά προσιτή επιλογή για την απανθρακοποίηση των οχημάτων τους.

Ενώ παραμένουμε σταθεροί στην εκτέλεση της επιθετικής στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση, πρέπει επίσης να βρούμε έξυπνες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των εκπομπών CO2 για τα 1,3 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης που κυκλοφορούν.

Με στόχο να διασφαλίσουμε ότι οι κινητήρες μας είναι φιλικοί προς τα συνθετικά καύσιμα, στοχεύουμε στο να δώσουμε στους πελάτες μας ένα ακόμη εργαλείο στη μάχη κατά της μόλυνσης του πλανήτη και ένα εργαλείο που μπορεί να έχει σχεδόν άμεσο αποτέλεσμα.

Οι λύσεις που δοκιμάζονται θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε έως και 28 εκατομμύρια οχήματα της Stellantis, με πιθανή μείωση των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη κατά 400 εκατομμύρια τόνους από το 2025 έως το 2050.

Διάβασε ακόμα

CEO της Stellantis: Δεν υπάρχει αρκετό λίθιο για την αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων εσωτ. καύσης με ηλεκτρικά

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...