Η VW κάνει δυστυχισμένα δύο κουνελάκια με το Automatic Distance Control

Σχετικά άρθρα

bunny

Η γερμανική εταιρία Volkswagen, φέρνει στην αγορά ένα νέο σύστημα ασφάλειας, το οποίο ονομάζεται ADC (Automatic Distance Control – Αυτόματη ρύθμιση της απόστασης). Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε την ταχύτητα και το χρόνο και το αυτοκίνητο όταν θα επιταχύνει και θα φτάνει πολύ κοντά σε ένα άλλο αυτοκίνητο θα φρενάρει και θα κρατάει την κατάλληλη απόσταση (ενεργό cruise control δηλαδή).

Το σύστημα τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σε συνεργασία με το σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Η VW για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως ακριβώς λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα, αποφάσισε να το κάνει με έναν πιο ωραίο τρόπο, τοποθετώντας δύο γούνινα κουνελάκια, το ένα στο μπροστά παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου και το άλλο  στο πίσω μέρος ενός άλλου. Όπως θα δεις, τα δύο κουνελάκια δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι μαζί.

Ο αισθητήρας ραντάρ του συστήματος φτάνει μέχρι 200 μέτρα και έχει γωνία δέσμης 12 μοίρες. Χρησιμοποιώντας τα σήματα από τον αισθητήρα ραντάρ, η μονάδα ελέγχου υπολογίζει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ορίζει τη σχετική ταχύτητα του αυτοκινήτου.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K6vr88KT4K4

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...
Autoblog.gr