Ελληνικό ντεμπούτο του Skoda Rapid Spaceback στο Athens Motor Show

Σχετικά άρθρα

Skoda Rapid Spaceback (23)

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Skoda είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το Rapid Spaceback, την hatchback έκδοση του Rapid.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει για πρώτη φορά από κοντά κατά τη διάρκεια της έκθεσης Athens Motor Show, η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 10 Νοέμβρη. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τα μέσα του Δεκέμβρη, με την Βιαμάρ, την ελληνική αντιπροσωπεία να μην έχει ανακοινώσει τις τιμές πώλησης του.

Το Rapid Spaceback είναι το πρώτο οικογενειακό hatchback της Skoda και μοιράζεται το ίδιο μεταξόνιο των 2.602mm με το απλό Rapid. Αυτό που δεν είναι ίδιο ωστόσο, είναι ο χώρος των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου έχει πέσει στα 415 λίτρα –ή 1.380 λίτρα αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα-. Το συνολικό μήκος έχει μειωθεί κατά 180mm με αποτέλεσμα το Rapid Spaceback να μετρά 4,30 μέτρα σε μήκος.

Το νέο Rapid Spaceback συνδυάζει όλα αυτά που επιθυμεί ένας οδηγός από το αυτοκίνητο του. Είναι ασφαλές, αφού από την πρώτη κιόλας έκδοση του το πλήρες σύστημα ασφαλείας με το οποίο διατίθεται περιλαμβάνει 8 αερόσακους και Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρονικής Ευστάθειας ESC με ABS. Είναι πρακτικό από όλες τις απόψεις με τα πολυάριθμα «Simply Clever» χαρακτηριστικά του δίνουν λύση σε καθημερινές προκλήσεις και ανάγκες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον με τις εκπομπές ρύπων CO₂ να κυμαίνονται από 114g/km έως 134g/km.

Στην Ελληνική αγορά, το νέο Skoda Rapid Spaceback θα είναι διαθέσιμο με τρεις TSI κινητήρες βενζίνης 1.2 TSi/86hp, 1.2 TSi/105hp & 1.4 TSi/ 122hp (συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG-7 σχέσεων ) και με δύο κινητήρες πετρελαίου 1.600cc απόδοσης 90 ή 105 ίππων.

Αυτά τα μηχανικά σύνολα αποδίδουν από 86 έως 122 hp, ενώ ο κινητήρας 1.6 TDi/90hp κάνει την πρεμιέρα του στο νέο Rapid Spaceback. Στην έκδοση GreenLine με τον κινητήρα 1.6TDi 90hp, το νέο Rapid Spaceback καταναλώνει κατά μέσο όρο 3.8 λίτρα ανά 100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2φτάνουν τα 99 γρμ. / χλμ.

[Πηγή: Skoda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο ŠKODA Rapid SPACEBACK – Πρώτη Επίσημη Παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Athens Motor Show» 02-10 Νοεμβρίου.

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013 – Συνεχίζοντας την πιο επιθετική προϊοντική στρατηγική της στην 108-χρονη ιστορία της, η ŠKODA παρουσιάζει το νέο Rapid Spaceback, το πρώτο hatchback αυτοκίνητό της στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων. Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του «μεγαλύτερου αδελφού», του Rapid, η ŠKODA επανέρχεται για να προσθέσει έναν ακόμη εκπρόσωπό της στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων. Στην πορεία της για την επίτευξη πωλήσεων 1,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως, το νέο Rapid Spaceback αποτελεί ένα μοντέλο στρατηγικής σημασίας αφού καλύπτει ένα σημαντικό μέρος όχι μόνο της ευρωπαϊκής αλλά και της ελληνικής αγοράς όπου μέχρι τώρα η Μάρκα δεν είχε εκπρόσωπο. Το νέο Rapid Spaceback, λοιπόν, θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια της έκθεσης «Athens Motor Show» που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο από τις 2 έως τις 10 Νοεμβρίου. Η Βιαμαε α.ε., ο εισαγωγέας των αυτοκινήτων ŠKODA στην Ελλάδα, έχει προγραμματίσει το λανσάρισμά του στα μέσα Δεκεμβρίου, τοποθετώντας την αγορά μας στις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές που θα λανσάρουν εντός του 2013 το αυτοκίνητο.

Το νέο Rapid Spaceback αποτελεί σημαντική προσθήκη στην κατηγορία των hatchback αυτοκινήτων συνδυάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ŠKODA με το δημοφιλή hatchback σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα σπορτίφ και συμπαγές αυτοκίνητο με κομψό σχεδιασμό και άπλετους χώρους ενώ προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με πιο χαρακτηριστική την επιλογή του πακέτου εξοπλισμού Style που μεταξύ άλλων διαθέτει μία μεγάλη γυάλινη φιμέ οροφή που εκτείνεται μέχρι την πίσω πόρτα. Το νέο Rapid Spaceback είναι γενναιόδωρο σε χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους αφού προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στη κατηγορία του, με το χώρο για το κεφάλι να είναι στα 980 χλστ, για τα πόδια στα 64χλστ ενώ ο κορυφαίος χώρος αποσκευών εκτινάσσεται από τα 415 στα 1380 λίστρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το νέο Rapid Spaceback συνδυάζει όλα αυτά που επιθυμεί ένας οδηγός από το αυτοκίνητο του. Είναι ασφαλές, αφού από την πρώτη κιόλας έκδοση του το πλήρες σύστημα ασφαλείας με το οποίο διατίθεται περιλαμβάνει 8 αερόσακους και Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρονικής Ευστάθειας ESC με ABS. Είναι πρακτικό από όλες τις απόψεις με τα πολυάριθμα «Simply Clever» χαρακτηριστικά του δίνουν λύση σε καθημερινές προκλήσεις και ανάγκες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον με τις εκπομπές ρύπων CO₂ να κυμαίνονται από 114g/km έως 134g/km. Είναι οικονομικό με μέση κατανάλωση καυσίμου από 4lt/100km. Και όλα αυτά τα συνδυάζει με τις εκρηκτικές επιδόσεις που οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες του βενζίνης και diesel τεχνολογίας TSi και TDi αντίστοιχα, προσφέρουν. Συγκεκριμένα, το Rapid Spaceback θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης: 1.2 TSi/86hp, 1.2 TSi/105hp & 1.4 TSi/ 122hp (συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG-7 σχέσεων ) και με δύο κινητήρες πετρελαίου 1.600cc απόδοσης 90 ή 105 ίππων.

Το νέο Rapid Spaceback πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης στις αρχές Σεπτεμβρίου , ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα Δεκεμβρίου. Με το νέο Rapid Spaceback η ŠKODA στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης στα αυτοκίνητα της μεσαίας κατηγορίας.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...