Teaser Video: Η έκδοση παραγωγής του Citroen Cactus

Σχετικά άρθρα

Citroen Cactus production version (1)

H Citroen κατά τη διάρκεια μιας Γαλλική εκπομπής, αποκάλυψε εν μέρη την έκδοση παραγωγής του Cactus το οποίο θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στις 5 Φεβρουαρίου του 2014, έναν μήνα προτού κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης.

Η έκδοση παραγωγής του Cactus Concept, θα διατηρήσει τα Airbumps προστατευτικά και τις ζάντες του πρωτότυπου, ωστόσο απέκτησε συμβατικές χειρολαβές.

Citroen Cactus production version (2)

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του, και αυτό ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου, με το μπροστά κάθισμα να είναι ενιαίο, μιας και η Citroen θέλησε να δημιουργήσει ένα κάθισμα-καναπέ.

Το μοντέλο παραγωγής θα ονομαστεί C4 Cactus, με την 5η του Φλεβάρη να μην επιλέγεται τυχαία, αφού η ημέρα εκείνη αποτελεί τον εορτασμό της 5ης επετείου από την παρουσίαση της DS σειράς, αλλά και σηματοδοτεί τα 136 χρόνια από τότε που ο ιδρυτής της εταιρίας Andre Citroën, γεννήθηκε.

Ο υπεύθυνος της C-σειράς μοντέλων, Pierre Monferrini, δήλωσε ότι οι αντιδράσεις του κοινού που πήραν από το Cactus concept ήταν πολύ θετικές και η έκδοση παραγωγής θα μείνει αρκετά πιστή στο πρωτότυπο. Συνέχισε, δηλώνοντας ότι δε θα βασίζεται στην πρόσφατα παρουσιασμένη EMP2 πλατφόρμα και όλα τα μοντέλα που θα φέρουν το όνομα “Cactus” θα είναι απλά και προσιτά αυτοκίνητα.

Το C4 Cactus θα τροφοδοτείται με μικρούς και αποδοτικούς κινητήρες ενώ θα συνδυάζεται με απλά κιβώτια ταχυτήτων, ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Η γαλλική εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πλασάρει το νέο αυτοκίνητο σαν hatchback ή crossover, αλλά το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν να παντρέψουν αυτά τα δύο ώστε μαρκετινίστικα να βγει ο όρος “cross-hatch”.

[Πηγή: TF1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...