Ο Alan Mulally της Ford πιο κοντά στη θέση του CEO της Microsoft

Σχετικά άρθρα

Alan Mulally at 2008 NAIAS

Η φήμη πως ο CEO της Ford, Alan Mulally θα αφήσει τη θέση του στη Μπλε Οβάλ εταιρία ώστε να αναλάβει CEO του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, υπάρχει εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως αυτός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση αυτή.

Εκτός από τον Mulally, διεκδικητής για τη θέση είναι και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop. Η Microsoft, σύμφωνα με το Reuters, εξετάζει επίσης τουλάχιστον τρεις υποψηφίους από το εσωτερικό του ομίλου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανάμεσά τους βρίσκονται, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Skype, Tony Bates, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Microsoft και η Satya Nadella, επικεφαλής των κλάδων cloud και επιχειρήσεων.

Παρά το γεγονός πως η λίστα μικραίνει –η αναζήτηση ξεκίνησε από 40 ονόματα- η διαδικασία ίσως διαρκέσει μερικούς μήνες ακόμη, με τις πηγές να επισημαίνουν ως δεν είναι γνωστά άλλα ονόματα, ωστόσο η αναζήτηση διευρύνεται και σε κλάδους όπως οι επιστήμες.

Ο Jay Cooney της Ford δήλωσε για το θέμα πως ο Alan Mulally παραμένει πλήρως προσηλωμένος στην πρόοδο των σχεδίων του προγράμματος One Ford της Μπλε Οβάλ εταιρίας, ενώ εκπρόσωποι της Microsoft και της Nokia δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

Μερικοί επενδυτές της Microsfot έχουν προτείνει τους Alan Mulally ή το διευθύνοντα σύμβουλο της Computer Sciences Corp, Mike Lawrie, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο και για αποχώρηση του προέδρου και συνιδρυτή της εταιρείας Bill Gates υποστηρίζοντας ότι αποτελεί εμπόδιο στη ριζική μεταρρύθμιση της Microsoft.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...