Ο Cesare Fiorio θα έφερνε τον Senna στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

ayrton-senna

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Cesare Fiorio, ισχυρίζεται πως αν δεν απομακρυνόταν από την ομάδα, θα είχε φέρει τον Ayrton Senna σε αυτή. Φήμες για το “γάμο” μεταξύ Senna και Ferrari ακούγονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τον Fiorio να δηλώνει πως η μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσσου ήταν ήδη προγραμματισμένη, πριν την τελική απομάκρυνση του Ιταλού από τη Scuderia, το Μάιο του 1991. Ας δούμε τι δήλωσε ο Fiorio για το συγκεκριμένο θέμα:

Αν λυπάμαι για κάτι στο χρόνο μου στη Formula 1, είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να κλείσω την προγραμματισμένη συμφωνία Senna-Ferrari. Ήθελα πολύ να έρθει στη Ferrari. Όταν όμως έφυγα από την ομάδα, το σχέδιο αυτό μπήκε στο αρχείο.

Αν το είχα καταφέρει αυτό, τότε ο Ayrton θα είχε τελειώσει την καριέρα του στη Ferrari και ποτέ δεν θα πήγαινε στη Williams. Είχαμε μιλήσει μερικές φορές για την επιθυμία του να γίνει πιλότος της Ferrari, αυτή ήταν πολύ ισχυρή. Ποιος ξέρει τι θα του επιφύλασσε τότε η τύχη;

Η επόμενη πρωτομαγιά θα είναι ιδιαίτερη για τους απανταχού φίλους της Formula 1, αφού θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Ayrton Senna. Η πόλη της Imola, το Instituto Ayrton Senna και το Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, θα διοργανώσουν από κοινού τον προσεχή Μάιο, μια εκδήλωση προς τιμήν του Βραζιλιάνου άσσου και του επίσης αδικοχαμένου Roland Ratzenberger. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αγωνιστικά αυτοκίνητα των δύο πιλότων, θα υπάρξει μνημόσυνο, ενώ καλούνται και οι αυτόπτες μάρτυρες να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, από το πιο μαύρο Σαββατοκύριακο στην ιστορία του σπορ.

[Πηγή: Speedweek]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...