Φωτογράφος απαθανατίζει την “γέννηση” και τον “θάνατο” κλασικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Disintegrating-Mercedes-Benz-300-SLR

Ο Fabian Oefner είναι ένας διάσημος φωτογράφος, γνωστός για τις ιδιαίτερες φωτογραφίες του που συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη. Αυτή τη φορά, δημιούργησε μία σειρά φωτογραφιών που είναι περισσότερο στον «δικό μας» τομέα. Με ονομασίες “Disintegrating” και “Hatch” οι εικόνες εκτίθενται στην MB&F MAD Gallery στη Γενεύη.

Disintegrating-Ferrari-330-P4

Το concept είναι απλό, αλλά όπως συνηθίζεται στην τέχνη, το αποτέλεσμα σε αφήνει άφωνο. Για την σειρά “Disintegrating” ο Oefner ένωσε εκατοντάδες πραγματικές φωτογραφίες αποσυναρμολογημένων μινιατουρών με βελόνες και σύρμα για να δώσει την εντύπωση της έκρηξης.

Hatch-Ferrari-250-GTO-1

Όσο για τη σειρά “Hatch” που αποτελεί μία ερμηνεία της γέννησης ενός αυτοκινήτου, ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα γύψινο περίβλημα που κάλυπτε την μινιατούρα και το διάλυσε για να μεταφέρει την εικόνα του κελύφους που σπάει.

Δεν έχει σημασία η ερμηνεία… Απλά δείτε τις… Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2014.

[Πηγή: Design42Day]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...