Η νέα BMW Σειράς 5 θα δανείζεται στιλιστικές επιρροές από την Gran Lusso Coupe, η M5 θα παράγει 600 άλογα

Σχετικά άρθρα

5-series 2016 mule

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 είναι προγραμματισμένη να περάσει στη παραγωγή είτε τέλη του 2016 ως μοντέλο του 2017 και στιλιστικά θα δανείζεται επιρροές από την πρωτότυπη Gran Lusso Coupe που είδαμε στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα OKL πλατφόρμα, την ίδια που θα βασίζονται και οι επόμενες Σειράς 6, Σειράς 7, X5, X6 και X7. Θα είναι διαθέσιμη σε Sedan, Touring και GT έκδοση και κάτω από το καπό της θα βρίσκεται και ο τρικύλινδρος κινητήρας 1.500 κ.εκ που έχει πλέον στη γκάμα της η BMW. Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο i8, στη περίπτωση της Σειράς 5 θα αποδίδει 150 άλογα, έχοντας μέση κατανάλωση μόλις 3,9 λίτρα/100 χλμ. Σε αυτό θα συμβάλει και η προσπάθεια της BMW να μειώσει το βάρος της νέας 5-άρας. Για να το πετύχει αυτό θα την εξοπλίσει με αρκετά μέρα από CFRP (Carbon-fiber-reinforced polymer), όπως ακριβώς θα κάνει και στη νέα 7-άρα.

Επίσης θα φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο tri-turbo diesel απόδοσης κοντά στα 400 άλογα, έναν νέο V8 κινητήρα καθώς και τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF είτε με το 6-τάχυτο χειροκίνητο της Getrag.

Σε ότι αφορά τη γρήγορη έκδοσή της, η M5 θα βγει στην αγορά το 2017, θα φορά τον V8 4,4-λίτρων twin-turbo κινητήρα που θα παράγει 600+ άλογα και θα γίνει το πρώτο M sedan μοντέλο της BMW που θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης στον πρόσθετο εξοπλισμο.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...