Συνεχίζεται η παράνοια με τα κιλά των οδηγών στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Monaco - Practice

Όπως έχει ακουστεί από τα περισσότερα στόματα των μηχανικών των ομάδων, το βάρος των νέων μονοθεσίων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, πρόβλημα για το 2014. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, ορίζουν το ελάχιστο βάρος στα 690kg και παρόλο που αυτό θα είναι ανεβασμένο κατά 48 ολόκληρα κιλά, οι turbo κινητήρες σε συνδυασμό με τις μονάδες ERS, δημιουργούν πονοκεφάλους στις ομάδες για το πως θα καταφέρουν να φτάσουν κοντά σε αυτό το όριο.

Βασικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει και ο οδηγός, με τις ομάδες να ζητούν από τους βαρύτερους και πιο μεγαλόσωμους από αυτούς, να χάσουν κιλά. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν, είναι το γεγονός πως οι πιλότοι της Formula 1 είναι ήδη αδύνατοι και γυμνασμένοι, αφού οι καταπονήσεις μέσα στο κόκπιτ, απαιτούν άριστη φυσική και σωματική κατάσταση. Το τελευταίο “θύμα” ακούει στο όνομα Daniel Ricciardo, ο οποίος με ύψος στα 174cm ζυγίζει μόλις 64-65 κιλά, με τη Red Bull να φέρεται να του έχει ζητήσει να χάσει κι άλλο βάρος. Ο ίδιος δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, όμως οι φωνές κατά της συγκεκριμένης τακτικής, μετά τους Mansell και Button, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Δεν είναι πρόβλημα. Μου αρέσει να παρακολουθώ το UFC (Ultimate Fighting Championship) και αυτοί οι τύποι χάνουν οκτώ κιλά σε μια εβδομάδα, ή κάτι τέτοιο, όταν φτάνουν κοντά στον αγώνα.

Δύο κιλά μέσα σε τέσσερις μήνες, θα είναι εύκολο.

Οι συζητήσεις γύρω από την αύξηση του ορίου δεν καρποφόρησαν, αφού η Ferrari δεν έδωσε την συγκατάθεσή της ώστε να ανέβει αυτό στα 700kg. Μάλιστα, φήμες αναφέρουν πως οι Ιταλοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πολύ ελαφρύ σύνολο, πράγμα που θα αποτελεί τεράστιο συν για το νέο πρωτάθλημα.

Canadian F1 Grand Prix - Practice

Οι υπόλοιποι τεχνικοί κριτικάρουν πλέον ανοιχτά τη στάση της Scuderia, με μπροστάρη τον Adrian Newey.

Νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξει… Όλες οι ομάδες εκτός από μία, ψήφισαν για την εν λόγω αύξηση του ορίου βάρους, αλλά η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη και υπήρχε μία ομάδα που αντιτάχθηκε προς αυτήν.

Σίγουρα, οι τεχνικοί δεν άρχισαν ξαφνικά να αισθάνονται άσχημα για τους οδηγούς και τις θυσίες που πρέπει να κάνουν, αλλά προσπαθούν να μειώσουν ένα υποθετικό πλεονέκτημα των αντιπάλων τους. Το γεγονός όμως παραμένει, πως οδηγοί όπως ο Ricciardo, ο Button και ο Hulkenberg αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανεξάρτητα με τις οδηγικές τους ικανότητες και ίσως να μην έχουν θέση στα επόμενα πρωταθλήματα της Formula 1.

[Πηγή: Jalopnik | Photo Copyrights: Red Bull Racing/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...