Ευρωπαϊκές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων: Πτώση 2,7% το 11μηνο, +1,2% τον Νοέμβριο

Σχετικά άρθρα

car sales, car, car sale

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε τον Νοέμβριο παρουσίασαν αύξηση 1,2% αφού 938.021 νέα Ι.Χ πουλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά τον περασμένο μήνα. Από την αρχή του έτους έως και τον Νοέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 2,7%, μιας και έχουν πουληθεί 10.945.360 αυτοκίνητα. Τον Νοέμβριο, η αγορά της Αγγλίας παρουσίασε αύξηση 7% και της Ισπανίας +15,1%. Η αγορά της Γερμανίας είδε πτώση 2%, της Ιταλίας 4,5% και της Γαλλίας 4%. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, πουλήθηκαν 5.464 αυτοκίνητα παρουσιάζοντας αύξηση 31,1%.

acea november 1

Από την αρχή του έτους η αγορά της Αγγλίας έχει αυξηθεί κατά 9,9% και της Ισπανίας κατά +2,1%. Αυτή της Γερμανίας έχει μειωθεί κατά 4,9%, όπως επίσης και σε αυτή της Ιταλίας (-7,7%), Γαλλία (-7,1%) και Ελλάδα (-0,7%).

acea november 2

Σε ότι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το VW Group κατέγραψε αύξηση 3,3% στις συνολικές πωλήσεις της στην Ευρώπη τον Νοέμβριο (-2,1% από την αρχή του έτους). Οι πωλήσεις της GM μειώθηκαν κατά 3,7% (-5,5% από την αρχή του έτους), της BMW κατά -6,8% (-0,5% από την αρχή του έτους) και της Daimler κατά -1,7% (+4,5% από την αρχή του έτους.) Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

acea november 3

Η ευρωπαϊκή αγορά φαίνεται πως παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης με αναλυτές της αγοράς να πιστεύουν πως έως το 2018 100 εκατ. αυτοκίνητα θα πωλούνται κάθε χρόνο στον πλανήτη, την ώρα που για φέτος αναμένεται να πουληθούν 82 εκατ. νέα αυτοκίνητα.

acea november 4

[Πηγή: ACEA, Via Brent Snavely]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...