Το νέο Ford F-150 θα παρουσιαστεί στο Detroit

Σχετικά άρθρα

Ford Atlas concept

Το νέο Ford F-150 θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, παρά τις φήμες που ήθελαν το αυτοκίνητο να καθυστερεί λόγω προβλημάτων στο αλουμίνιο. Το αυτοκίνητο θα είναι κατά περίπου 350 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, αφού θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου σε πόρτες, καπό και φτερά.

Θα δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Atlas Concept που παρουσιάστηκε στο Detroit το περασμένο Ιανουάριο και θα προσφέρεται με τον νέο 2.7-λίτρων EcoBoost κινητήρα (κωδική ονομασία Nano) απόδοσης 320 ίππων με 500 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται το 10-τάχυτο κιβώτιο που ετοιμάζει η Μπλε Οβάλ εταιρία. Επίσης θα συναντάμε τον ατμοσφαιρικό V6 3.5-λίτρων κινητήρα, έναν 3.5-λίτρων EcoBoost και έναν V8 5-λιτρο. Φυσικά και θα υπάρχει Raptor έκδοση ενώ είναι πολύ πιθανό το F-150 να αποκτήσει υβριδική τεχνολογία, ώστε η Ford να πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα οικονομίας καυσίμου που έχουν θεσπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014, με τα εργοστάσια που θα το κατασκευάζουν να κλείνουν νωρίτερα ώστε σε αυτά να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις, κυρίως λόγω της χρήσης αλουμινίου.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...