Φημες: Ο Alonso και Rossi θα τρέξουν με τη Ferrari στο Le Mans;

Σχετικά άρθρα

_alonso_8afbe6cc

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Οι φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή της Ferrari το 2015 στο υπέρτατο αγώνα ανθρώπινης και μηχανικής αντοχής βρίσκονται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο. Τελευταία και πιο επίσημη, είναι η παραδοχή από τον ίδιο τον πρόεδρο του Cavallino Rampante, Luca di Montezemolo, ότι οι νέοι V6 κινητήρες για τη Formula 1, ταιριάζουν και στους κανονισμούς για τη μεγάλη κατηγορία των αγώνων αντοχής.

Ο Mark Webber, που αποσύρθηκε από την Formula 1 για χάρη της συμμετοχής του στο Le Mans με την ομάδα της Porsche, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αυτό που επίσης κυκλοφορεί στον αέρα, ότι δηλαδή το οδηγικό δίδυμο της Ferrari το 2015 ή 2016 θα είναι ο Fernando Alonso και ο Valentino Rossi.

Το ότι τέτοιες φήμες είναι σχετικά άσκοπο να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη από τώρα είναι γεγονός, αλλά κανείς δε ξέρει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από όλη αυτή τη φημολογία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι στο χώρο τους, με παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό τους και θα ήταν κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό δίδυμο αν συνεργαστούν ποτέ, ειδικά αν η τριάδα κλείσει με τον επίσημο δοκιμαστή της ιταλικής ομάδας, Marc Gene, ο οποίος κέρδισε το Le Mans το 2009 με την ομάδα της Peugeot.

Η σύνδεση του ονόματος του Rossi πρακτικά ακούγεται πιο λογική από τους δύο, καθώς ο Ιταλός μη έχοντας να αποδείξει τίποτα παραπάνω στους δύο τροχούς, με τα επτά πρωταθλήματα του στο MotoGP, έχει δοκιμάσει κατά καιρούς τα μονοθέσια της Ferrari και τη περασμένη σεζόν έτρεξε με μια Ferrari 458 Italia GT3 στην σειρά αγώνων Blancpain Endurance Series.

Όποιο και να είναι το οδηγικό τρίο, πιθανή είσοδος Ferrari θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Scuderia στην κορυφαία κατηγορία στο Le Mans από τα μέσα της δεκαετία του 90 με το 333 SP, και σε περίπτωση επιτυχίας, θα είναι η πρώτη Ferrari που θα έχει κερδίσει το γαλλικό αγώνα αντοχής από τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

[Πηγή: Twitter | Photo Credit: AFP Photos]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

WEC: Δοκιμές με την Porsche 963 ο Sebastian Vettel

H Porsche ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, θα κάνει δοκιμές με την 963 της Porsche Penske...
Autoblog.gr