Williams: Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η σχέση μας με τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

2013 Chinese Grand Prix - Friday

Το 2013 σήμανε το τέλος τής συνεργασίας τής Williams με τη Renault στην προμήθεια των κινητήρων, μια συνεργασία που κράτησε μόλις 2 χρόνια. Από το 2014, η βρετανική ομάδα θα φορά στα μονοθέσιά της turbo V6 κινητήρες από τη Mercedes-Benz, και η αναπληρώτρια Πρόεδρος της ομάδας, Claire Williams, λέει ότι ήδη οι σχέση που έχουν με τους Γερμανούς έχουν ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.

Νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί οι προσδοκίες μας. Αυτό είναι εξαιρετικό, επειδή οι προσδοκίες μας είναι έτσι κι αλλιώς σε πολύ υψηλό επίπεδο, και γι’ αυτό τους επιλέξαμε. Ξέρεις πόσο επαγγελματίες είναι και δεν έχει αλλάξει τίποτα στο μυαλό μας από τότε που υπογράψαμε μαζί τους.

Οι κινητήρες τής Formula 1 κατασκευάζονται από τη Mercedes-Benz στο Brixworth, μόλις 1,5 ώρα οδικώς μακριά από το Grove, όπου είναι η έδρα τής Williams, και η 37χρονη πιστεύει ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς είναι πως είναι κοντά μας, κάτι που κάνει πιο εύκολο τη συνεργασία μαζί τους. Το να πάμε στη Γαλλία, ήταν ένα μεγάλο ταξίδι και όχι απαραίτητα ευνοϊκό. Αλλά, οι μηχανικοί μας μπορούν να πηγαίνουν συνέχεια στη Mercedes ή και το αντίθετο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Οι φήμες θέλουν τη Mercedes να έχει κατασκευάσει έναν πιο δυνατό κινητήρα, αλλά η αξιοπιστία, η κατανάλωση, το βάρος και το μέγεθος θα παίξουν επίσης ρόλο στο πόσο καλός είναι ένας κινητήρα, και η Βρετανίδα παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους 3 κατασκευαστές θα έχει το πλεονέκτημα το 2014.

Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά δεν ξέρω πού είναι οι άλλοι κινητήρες και δε νομίζω ότι θα το μάθουμε μέχρι το πρώτο τεστ. Όμως, νομίζω ότι θα είναι συναρπαστικό να δούμε πού είναι κάθε κινητήρας, κι ελπίζω η Mercedes να έχει τον καλύτερο, διότι αυτό θα συμβάλει και στη δική μας πρόοδο.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/LAT Photographic/Williams F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...