Απίθανη η αλλαγή στον κανονισμό για τους διπλούς βαθμούς

Σχετικά άρθρα

F1

Οι διπλοί βαθμοί μόνο για το τελευταίο Grand Prix ήταν ένα νέο μέτρο που αποφάσισε η FIA για το 2014, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον τελευταίο αγώνα, δηλαδή να μην έχει κριθεί το πρωτάθλημα σε κάποια από τα προηγούμενα Grands Prix. Σχεδόν όλοι οι οπαδοί τής Formula 1 δήλωσαν ότι είναι εναντίον αυτού του μέτρου, κι ελπίζουν κάτι ν’ αλλάξει, ώστε παραμείνει σαν μια -ηλίθια- ιδέα.

Αυτό, όμως, φαίνεται πως δε θα συμβεί και θα όλα δείχνουν ότι ο κανονισμός θα ισχύσει κανονικά, όπως δηλώνει και ο Eric Boullier, Πρόεδρος της Lotus, ο οποίος τονίζει ότι οι ομάδες δεν πιέζουν για αλλαγή στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία απαιτεί μια ομόφωνη απόφαση.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ ουδέτερος σ’ αυτό. Στην περίπτωσή μας, αυτό μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα στο πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Είναι αλήθεια ότι μια μικρή αλλαγή στη φιλοσοφία: δίνει τα εύσημα στον τελευταίο αγώνα και δεν ανταμείβει τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει όλη τη χρονιά.

Όμως, αυτό έχει αποφασιστεί. Ίσως να υπάρξουν κάποιες συζητήσεις γι’ αυτό, αλλά δεν έχω ιδέα. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι αρκετά ανοιχτός σε αυτό.

Οι ομάδες θα συνεδριάσουν στις 22 Ιανουαρίου και μπορεί να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, όμως, όπως ισχυρίζεται το AutoSport, όλες οι ομάδες ψήφισαν υπέρ τού μέτρου αυτού, συνεπώς θεωρείται απίθανο να έχουμε μια ομόφωνη αντίδραση. Συνεπώς, το μέτρο θα ισχύσει κανονικά για το 2014, αλλά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές για το 2015.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...